Atunci când ținem regim slăbim în primul rând din masa musculară și mai apoi dăm jos din stratul adipos. Nutriționiștii spun că există o cură de slăbire care promite topirea grăsimii din organism și pierderea a 8 kilograme în 14 zile.
Potrivit medicilor, dieta care topește grăsimea urmărește schimbarea unora din obiceiurile alimentare nesănătoase și duce la îmbunătățirea stilului de viață. Acest regim nu este unul greu de respectat. Pe parcursul dietei este recomandat să mănânci o serie de alimentente preparate cât mai naturale, să bei multe lichide și să faci cel puțin o oră de mișcare în fiecare zi. Regimul nu limitează numărul de calorii consumate zilnic, dar este categorică în ceea ce privește alimentele consumate.
Un avantaj major pe care îl are dieta este ca după cele 14 zile de restricții alimentare, revenirea la o alimentația normală nu aduce reacumularea kilogramelor pierdute. În plus, dieta nu este asociată cu senzația de foame pentru ca în bună măsură alimentele incluse în planul alimentar sunt sățioase.
Alimentele de bază în dieta care arde grăsimile sunt:
Alimente bogate în calciu
Tot mai multe dovezi științifice indică faptul că o dietă bogată în calciu stilmulează arderea caloriilor. În consecință o dietă bogată în calciu este una care va stimula arederea grăsimilor. Calciu se leagă de acizii biliari și crește cantitatea de grăsime eliminată natural. Alimente bogate în calciu sunt brânză de vaci și lactatele, spanac, broccoli, somonul și citricele.
Alimente bogate in omega 3
Peștele gras, fasolea, nautul, avocado, alunele și nucile. Toate aceste alimente abundă în acizii grasi Omega 3, nutrient care stimulează reducerea de țesut adipos. Alimentele bogate în Omega 3 contribuie la menținerea unui nivel sănătos de zahăr din sange, inhibă stocarea de calorii sub formă de grăsime, susțin metabolizarea glucozei, cresc termogeneza, adică producerea de energie termică de către celule, ceea ce înseamnă creșterea numărului de călorii consumate.
Regulile în dieta care arde grăsimi
Specialiștii în nutriție spun că rezultatele dietei nu vor întârzia să apară dacă regulile acestei diete sunt respectate întocmai. Astfel, fructele se mănâncă numai până la ora 12.00. La fiecare masă de prânz se mănâcă supă și o porție de salată făcuta doar din frunze verzi, o lingura de ulei de măsline și sucul de la o lămâie. Carbohidrații nu se mănâncă dupa ora 18.00. Excepție de la această regulă fac cartofii dulci, fasolea, lintea și orezul brun. La masa de seara se mănâncă trei legume diferite sau o salată identică cu cea de la prânz. Pentru a stimula arderile, mănâncă la fiecare două-trei ore.
Pe lista alimentelor interzise se numără pâinea albă, zahărul, cartofii albi și orezul alb. În fiecare zi trebuie să faceți cel puțin 30 de minute de sport, ideal este de dimineață, la 30 de minute de la trezire.
Mai jos puteți vedea ce ar trebui să conțină meniul în cele opt zile de dietă.
ZIUA 1
Dimineața: Fructe proaspete, suc de fructe, piureuri de fructe
Gustare: 3-4 nuci nesărate sau o mână de alune
Prânz: supă de vită cu legume, salată
Gustare: două ouă fierte tare
Seara: somon sau pește gras la grătar, trei legume și o salată.
ZIUA 2
Dimineața: Fructe proaspete, suc de fructe, piureuri de fructe
Gustare: Turte de ovăz cu o conservă mică de somon în suc propriu și un castravete
Prânz: supă de legume și o salată mare, o bucată de carne de pui sau curcan la grătar
Gustare: o linguriță de unt de arahide și câteva bucățele de țelină
Seara: supă de legume, trei legume la aburi cu suc de lămâie cu ulei de măsline și un iaurt mare.
ZIUA 3
Dimineața: Fructe proaspete, iaurt
Gustare: Un ou fiert, pastă de avocado, bețe de țelină
Prânz: supă de vită, salată, pește la grătar, legume verzi
Gustare: o linguriță de unt de arahide, un pahar de suc de roșii, 2-4 nuci nesărate
Seara: O salată mare de roșii, o felie de pâine integrală, pește la grătar, trei legume verzi preparate la aburi.
ZIUA 4
Dimineata: Fructe proaspete, 3-4 nuci, un iaurt
Gustare: o bucată cât palma de pui rece la cuptor sau la aburi, două roșii, 2-4 nuci nesărate
Pranz: supă crema de mazăre, salată, în care adaugi 150 de grame de fasole boabe și o ceapă veche albă.
Gustare: legume crude verzi cu sos de roșii și pastă de avocado
Seara: supă de mazăre, pește la grătar, trei legume verzi la abur.
ZIUA 5
Dimineața: Fructe proaspete, 2-4 nuci, un iaurt mare, o felie de pâine
Gustare: salată de fasole boabe (150 de grame) cu o lingură de ulei, suc de lămâie, mirodenii, un pahar de suc de roșii
Prânz: supă limpede de pui, salată
Gustare: legume crude cu brânză de vaci
Seara: pui la grătar, salată din frunze verzi, trei legume, un pahar de suc de roșii.
ZIUA 6
Dimineața: Fructe proaspete, 3-4 nuci, un iaurt
Gustare: Un ou fiert, pastă de avocado, bețe de țelină
Prânz: supă cremă de legume verzi, o salată mare, două ouă fierte
Gustare: o linguriță de unt de arahide și bețe de țelină
Seara: somon sau pește gras la grătar, trei legume și o salată.
ZIUA 7
Dimineata: Fructe proaspete, suc de fructe, piureuri de fructe
Dimineața târziu: legume crude și pastă de avocado
Pranz: supă de legume, o salată mare, o felie de pâine integralp, pește la grătar, un pahar de suc de roșii
Gustare: bețe de țelină cu unt de arahide
Seara: supă de legume, trei legume la abur, o salată verde și două ouă fierte.
ZIUA 8
Dimineața: Fructe proaspete, suc de frute, piureuri de fructe
Gustare: 3-4 nuci nesărate sau o mână de alune
Prânz: supă de vită cu legume, salată
Gustare: două ouă fierte tare
Seara: somon sau pește gras la grătar, trei legume și o salată.