Dieta care reduce riscul apariției unuia dintre cele mai agresive tipuri cancer
O dietă mediteraneană este definită prin consumul în cantități mai mari de fructe, legume și leguminoase, nuci și semințe, cereale integrale, pește și carne, precum și un procent ridicat de grăsimi mononesaturate, cum ar fi uleiul de măsline, până la grăsimi saturate, cum ar fi untul.
În mod individual, fiecare schimbare dietetică reduce riscul de a dezvolta polipi colorectali precancerosi cu mai mult de 30%, potrivit experților. De asemenea, cele trei alegeri sănătoase ale dietei reduc riscul apariției unor astfel de leziuni cu până la 86%, potrivit dailymail.co.uk.
Dieta mediteraneană contribuie și la reducerea riscului de a dezvolta cancer de sân cu 40%, potrivit unui studiu al World Cancer Research Fund.
Rezultatele cercetărilor au arătat că doar două sau trei alegeri de alimente specifice unei diete mediteraneene, cum ar fi alegerea uleiului de măsline în locul untului, scade riscul de a dezvolta astfel de polipi.
Cancerul colorectal este asociat cu adoptarea unei diete cu conținut redus de fibre, cu cantități mari de carne roșie, alcool și alimente bogate în calorii. Cantitățile mari de fructe și pește și consumul redus de băuturi răcoritoare este cea mai bună combinație pentru reducerea riscului de polipi avansați, potrivit cercetătorilor.
Dieta presupune, de asemenea, un consum sub medie de carne roșie, alcool și alimente bogate în calorii.