Pentru a slăbi nu trebuie să te înfometezi. Tot ce trebuie să faci este să ai un regim echilibrat din punct de vedere nutrițional și să elimini complet o serie de alimente din dieta zilnică. Recomandarea vine din partea nutriționiștilor ruși, care au pus bazele unei noi cure de slăbire, care este la mare căutare printre rusoaice, notează site-ul Bewoman.ro.
Astfel, carbohidrații și zaharurile nu mai au ce căuta în meniul zilnic al dietei ruse, deoarece se dizolvă repede în organism și se transformă în grăsime. De asemenea, nu este recomandat consumul de grăsimi animale. Cantitatea de sare și fluidele din alimentație sunt de asemenea limitate.
Trebuie evitate condimentele acute, precum piperul, muștarul și maioneza în cantități prea mari. Din meniul dietei ruse sunt excluse alimentele afumate și sărate, cu excepția verzei, aceasta îmbunătățește digestia. Alcoolul trebuie și el exclus.
Nutriționiștii spun că acest regim durează două luni, iar persoanele care urmează cu strictețe dieta rusă pot slăbi și până la 30 de kilograme.
Luni
Mic dejun: 100 g peste fiert, 150 g salată de varză, mazăre verde, morcovi fierți, o ceașcă de cafea neagră, fără zahăr.
Gustare: 150 g carne fiartă, 100 de grame de brânză de vaci, 2 mere.
Prânz: supă de legume, 150 g salată de varză și morcovi, 1 ceașcă de compot de mere.
Cină: 100 g pește fiert, 2 cartofi fierți, o ceașcă de ceai fără zahăr.
Marți
Mic dejun: 200 g salată de varză tocată, mazăre verde și ceapă, asezonată cu ulei vegetal, o ceașcă de cafea neagră.
Gustare: 1 cană iaurt.
Prânz: 100 g pește fiert, un pahar de suc de mere.
Cină: 100 g pește fiert, 2 cartofi fierți, 1 portocală.
Miercuri
Mic dejun: 1 ou fiert moale, 1 felie pâine prăjită, o ceașcă de cafea neagră.
Gustare: 100 g terci de cereale cu fructe.
Prânz: 150 g carne de pui slabă fiartă, 2 mere, 1 portocală.
Cină: salată condimentată cu ulei vegetal, 1 cana suc de mere.
Joi
Mic dejun: 1 ceașcă iaurt, 1 biscuit.
Gustare: salată de legume crude, asezonată cu ulei vegetal.
Pranz: 100 g carne fiartă, 150 de grame de salată de varză acră și ceapă verde.
Cină: un bol de supă de legume, 100 g morcovi rași proaspeți, cu un pic de maioneză.
Vineri
Mic dejun: 3 linguri brânză de vaci, o ceașcă de cafea neagră, fără zahăr.
Gustare: 2 mere, 2 portocale, 1 pahar suc de portocale.
Pranz: 1două felii de șuncă de curcan sau de pui, 150 g varză proaspătă cu suc de lămâie, 1 pahar suc de portocale.
Cină: 150 g pește slab fript, 100 g coacăze negre, un pahar de apă minerală.
Sâmbătă
Mic dejun: 100 de grame de carne fiartă, 100 de grame de varză acră.
Gustare: 100 g brânză de vaci fără grasimi.
Prânz: un bol de legume sau supă de ciuperci, o bucată mică de pâine neagră.
Cina: 1 bucată de carne de porc la grătar, 100 de grame de sfeclă fiartă, o ceașcă de ceai fără zahăr.
Duminică
Mic dejun: 100 de grame de fulgi de ovăz cu 1 lingură miere.
Gustare: 150 g de salată de fructe.
Prânz: 100 g pește fiert, 150 g salată de legume crude asezonată cu ulei vegetal.
Cina: 100 de grame de carne de pui fiartă, 2 cartofi fierți, 1 măr, 1 cană suc de mere.
Aceste meniuri se urmează timp de două luni. În plus, nutriționiștii spun că persoanele care urmează dieta rusă trebuie să bea cel puțin 1,5 litri de apă pe zi și să facă sport timp de jumătate de oră pe zi.