Prima pagină » Sănătate » DILEMĂ de Crăciun: Brad NATURAL sau ARTIFICIAL?

DILEMĂ de Crăciun: Brad NATURAL sau ARTIFICIAL?

DILEMĂ de Crăciun: Brad NATURAL sau ARTIFICIAL?
Fie că vrei să iei un brad natural sau artificial, cel mai important e să fii bine informat înainte să cumperi. Vezi care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui tip

Fără doar și poate, bradul natural este preferatul românilor datorită mirosului său inconfundabil, însă nici cel artificial nu se lasă mai prejos. Cel artificial începe să câștige teren, iar asta se întâmplă datorită aspectului său „mai plin”, dar și a prețului mai accesibil.

Înainte să ieși la cumpărturi, iată câteva lucruri interesante despre bradul de Crăciun, pe care ar fi bine să le iei în calcul.

Brad natural versus artificial

Știm că iubiți natura, așa că decizia de a vă cumpăra un brad natural este adesea umbrită de efectele pe care le are defrișarea excesivă asupra planetei. Dar în ultimii ani acest lucru nu mai este un motiv de îngrijorare, deoarece brazii de Crăciun naturali sunt crescuți în pepiniere speciale, nu în păduri, iar legea nu mai permite comercializarea brazilor naturali decât în anumite condiții. Așadar, dacă vreți să împodobiți un brad natural anul acesta și să nu aveți mustrări de conștiință, asigurați-vă că îl cumpărați de la producători autorizați.

Bradul natural – avantaje și dezavantaje

Odată lămurit acest aspect, să trecem și la subiectul zilei, respectiv avantajele bradului natural. Pe lângă mirosul specific, bradul prezintă și anumite virtuți terapeutice, datorită uleiurilor esențiale conținute. Picnogenolul, substanța extrasă din scoarța de pin, molid sau brad, are numeroase efecte benefice pentru sănătate, demonstrate prin studii științifice.

Această substanță are potențial curativ pentru multe afecțiuni, unele chiar grave, cum ar fi infertilitatea, tromboza sau chiar demența. Cercetările din ultimii ani arată că uleiurile esențiale care includ în compoziție picnogenolul cu rol antioxidant pot ameliora inflamațiile din organism și au efecte pozitive și asupra stării psihice.

Despre antioxidanți probabil știi deja că au un rol foarte important în prevenirea stresului oxidativ, adică procesul de deteriorare celulară ca urmare a expunerii la factorii de mediu, precum poluarea sau radiațiile solare, care duc la declanșarea bolilor de inimă, cancer sau boala Alzheimer.

Cercetări publicate în revista medicală Integrative Medicine arată că picnogenolul ar putea reduce riscul de formare a plăcilor de amiloid pe vasele de sânge, principala cauză a bolilor cardiovasculare, între care infarctul, accidentul vascular sau tromboza venoasă.

Citește continuarea pe CSID!

Foto: Hepta

Autor

Citește și