Doctor Mencinicopschi îți spune adevărul despre MURĂTURI! Multe gospodine nu știau asta!
Nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi a lămurit o dilemă cu care se confruntă multe gospodine! Murăturile sunt doar cele în saramură, nu și cele în oțet, care sunt, de fapt, conserve!
Specialistul în nutriție precizează că cele mai bune murături sunt cele puse în saramură, şi nu în oţet.
Potrivit lui Mencinicopschi, prin fermentare în saramură, murăturile dezvoltă o bacterie foarte bună pentru organism, dar au și vitamina C, utilă sistemului imunitar.
„Mulți consideră că murăturile sunt, spre exemplu, castraveciorii sau gogoșarii în oțet”
„Un aliment foarte valoros este reprezentat de murături. Astăzi este o mare confuzie. Mulți consideră că murăturile sunt, spre exemplu, castraveciorii sau gogoșarii în oțet.
Murăturile sunt legumele și fructele puse la murat în saramură, unde are loc un proces de fermentare. Astfel, legumele și fructele murate se îmbogățesc într-o microfloră probiotică, sănătoasă, la fel ca cea din iaurt, dar mult mai vastă!
„Varza are și alte substanțe care protejează mucoasa gastrică”
Pe de altă parte, murăturile fermentate au foarte multă vitamina C. În plus, varza are și alte substanțe care protejează mucoasa gastrică”, a mia spus Mencinicopschi la România TV.