Ce spune un dietetician despre biscuiții sărați și chipsuri: „Sunt două gustări sărate foarte delicioase, dar fac RAVAGII în organism”
Par a fi niște gustări sărate delicioase care pot înlocui masa de prânz sau cea de seară, dar fac ravagii asupra intestinului și digestiei.
Sunt ultra-procesate și încărcate cu sodiu și cu aditivi artificiali, scrie She Finds.
Efectele asupra organismului uman pot fi negative, provocând balonare și alte probleme digestive.
Biscuiții sărați favorizează balonarea
Trista Best, dietetician, susține că biscuiții Goldfish sau „peștii aurii”, fabricați prin procesare extensivă, au nivel scăzut de nutrienți din cauza rafinării făinii și adăugării de aditivi pentru sporirea aromei. Aceștia pot afecta microbiomul intestinal.
Constumați în cantitate exagerată, biscuiții pot agrava gazele și balonarea. De asemenea, pot face ca organismul să rețină apa și să hrănească bacteriile intestinale nocive organismului.
„Pot deregla glucoza și insulina”, mai spune Trista Best.
Chipsurile pot favoriza inflamațiile
A doua gustare sărată care poate perturba organismul sunt chipsurile din cartofi prăjiți.
Sunt prelucrați extensiv, prăjiți și condimentați, fiind eliminate substanțele nutritive naturale care se găsesc în cartofi în mod natural.
Sunt foarte sărate și preparate cu ulei bogate în grăsimi nesănătoase și acizi grași omega-6. Chipsurile favorizează inflamațiile și pot duce la retenție de apă și balonare.
Citește și:
Chipsuri cu AROMĂ DE ȘOSETE MURDARE, pe rafturile magazinelor din țară: „Nu e nimic ieșit din comun”