Prima pagină » Sănătate » După ce au făcut 500 de studii, oamenii de știință au ajuns la o singură concluzie despre consumul de cafea

După ce au făcut 500 de studii, oamenii de știință au ajuns la o singură concluzie despre consumul de cafea

După ce au făcut 500 de studii, oamenii de știință au ajuns la o singură concluzie despre consumul de cafea
Cafeaua consumată în mod regulat poate ajuta la reducerea riscului de dezvoltare a cancerului hepatic sau de col uterin, după cum sugerează un nou studiu publicat de Organizația Mondială a Sănătății.

De asemenea, agenția de cercetare pentru cancer din cadrul OMS a dezmințit, cu această ocazie, o informare datată în 1991 care susținea că există o legătură între consumul de cafea și apariția cancerului de prostată, potrivit The Independent.

Schimbarea acestei decizii vine după ce OMS a evaluat mai mult de 500 de studii privitoare la legătura dinte cancer și consumul diferitelor tipuri de băuturi calde cum ar fi ceaiul sau cafeaua. Astfel, cafeaua a fost „dezincriminată”, spunându-se clar că aceasta nu are efecte care să sporească pericolul de apariție a cancerului hepatic, de col uterin, de pancreas, de sân sau de prostată. Cercetătorii menționează că în cazul celorlaltor tipuri de cancer nu au putut fi făcute asumpții de acest fel. 

Totuși, băuturile calde au fost asociate unui risc probabil de dezvoltare a cancerului esofagian, din pricina temeperaturii crescute. 

Oamenii de știință avertizează asupra faptului că băuturi precum cafeaua sau ceaiul ar trebui băute după ce s-au răcit putin, mai ales când nu adaugăm lapte. 

Citește și