Prima pagină » Sănătate » Durerea de cap care trebuie să te trimită de urgență la spital! „Este o durere deosebită”

Durerea de cap care trebuie să te trimită de urgență la spital! „Este o durere deosebită”

Durerea de cap care trebuie să te trimită de urgență la spital! „Este o durere deosebită”

Un medic neurochirurg a explicat cât de grave pot fi anevrismele cerebrale și din ce cauze sunt aceastea produse! Ruptura unui anevrism determină o durere de cap deosebită, spune medicul Alex Cristescu.

„Anevrismul cerebral e o malformație vasculară, o dilatație care apare în peretele vasului, care duce la o slăbire a rezistenței peretelui acestuia și care are riscul de a se rupe complet, creând o sângerare. Vorbim, în general, de un vas important, cu consecințe severe.

Factorii de risc sunt mai mulți, și țin de predispoziția organismului, și anume a țesutului de colagen care intră în structura peretelui vasului. Apoi sunt factorii care țin de tensiunea arterială și de stilul de viață al persoanei respective. Mai mult decât atât, apar și niște factori moleculari, asupra cărora nu avem niciun fel de control”, a declarat medicul Alex Cristescu la Antena 3.

Potrivit medicului, ruptura unui anevrism determină o durere deosebită!

„Urmează o serie de investigații pentru a descoperi sângerarea”

”Dacă simțim o astfel de durere, total atipică, și aici mă refer la acele persoane care pot avea dureri de cap frecvente, în mod clar, ruptura unui anevrism determină o durere de cap deosebită.

Urmează o serie de investigații pentru a descoperi sângerarea, adică prezența sângelui care nu neapărat este într-o cantitate mare, poate fi și într-o cantitate mai mică, pe suprafața creierului sau pe interiorul acestuia”, spune Alex Cristescu.

Potrivit sursei citate, o astfel de durere trebuie să e trimită de rugență la spitat, pentru investigații!

Dr. Ionuț Gobej, medic primar neurochirurg: „Cel mai frecvent simptom de rupere a unui anevrism este durerea de cap, pe care nu am mai trăit-o niciodată”

Dr. Ionuț Gobej, medic primar neurochirurg Neurohope, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre simptomele anevrismului, o afecțiune de multe ori letală pentru pacienți, indiferent de vârstă. De asemenea, cadrul medical avertizează asupra faptului că 9 din 10 pacienți cu anevrisme NU prezintă factori de risc identificabili și simptomele survin pe un fond de sănătate foarte bun.

Anevrismele reprezintă mici modificări ale pereților arteriali, care au o structură anormală și predispun la rupturi ale vaselor de sânge, provocând secundar o hemoragie.

Dacă vorbim de cele cerebrale, hematoamele pot cauza și decesul. Există câteva afecțiuni cunoscute, care predispun la apariția anevrismelor, dar sunt o minoritate. Fumatul poate fi un factor de risc. Când vorbim despre afecțiuni care predispun la formarea de anevrisme, ne gândim la poli de colagen, în sfârșit, afecțiuni în care incidența anevrismelor este mai mare”, a declarat medicul.

 

 

 

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele

Citește și