Bogate în aminoacizi, minerale și vitamina C, tecile de fasole au un efect benefic pentru sănătatea organismului. Din ele se poate prepara ceai, un diuretic foarte bun și un remediu pentru diabetici, întrucât reduce cantitatea de zahăr din sânge. De asemenea, el curăță organismul de toxine.
Acesta se prepară în două moduri, potrivit sanatate.bzi.ro:
1. Prin fierbere: se pune la fiert, pentru 15 – 20 de minute, o lingură de teci uscate și mărunțite, într-un sfert de litru de apă. Se filtrează și se beau două-trei cești pe zi, cu înghițituri mici, pe parcursul a 10-15 minute. Diabeticilor li se recomandă să bea ceaiul neîndulcit sau îndulcit cu zaharină.
2. Prin macerare: seara, se pun la macerat patru linguri de teci bine uscate și mărunțite într-un litru de apă. Dimineața, amestecul se fierbe până când lichidul scade la jumătate. Se filtrează și cantitatea rămasă se împarte în două-trei porții și se bea pe parcursul unei zile.
În plus, ceaiul de teci de fasole mai are și alte indicații terapeutice: poate fi băut de persoanele care au probleme cu retenția de apă, de aceia care suferă de reumatism, este indicat în cazul infecțiilor urinare și calmează acneea și afecțiunile cutanate.