Prima pagină » Sănătate » Energizantul surprinzător pe care îl recomandă dr. Vlad Ciurea. „Ajută la activitatea cerebrală”

Energizantul surprinzător pe care îl recomandă dr. Vlad Ciurea. „Ajută la activitatea cerebrală”

Energizantul surprinzător pe care îl recomandă dr. Vlad Ciurea. „Ajută la activitatea cerebrală”

Energizantele disponibile pe piață sunt problematice pentru sănătate, așa cum a fost demonstrat de-a lungul timpului, însă medicul Vlad Ciurea spune că există unul, în afara clasicelor băuturi energizante carbogazoase de pe piață, care poate avea chiar efecte benefice.

Potrivit lui Ciurea, acesta îmbunătățește circulația și ajută activitatea cerebrală.

El recomandă, totuși, ca acest produs să nu fie consumat în exces.

Este vorba despre cafea.

„Există energizante, suplimente, care favorizează activitatea cerebrală. Un astfel de energizant este cafeaua. Dar contează foarte mult doza! O cafea bună, dimineața, dar nu foarte tare… Cofeina deschide vasele și ajută la activitatea cerebrală, ca și ciocolata, intră în același grup”, a explicat renumitul neurochirurg, în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3.

Cum trebuie consumată cafeaua, potrivit lui Vlad Ciurea

Medicul oferă sfaturi despre modul corect de a consuma cafeaua astfel încât să ne bucurăm de beneficiile sale fără a pune în pericol sănătatea inimii și a creierului.

„Celula nervoasă nu trebuie biciuită. Trebuie menajată, modelată! Dacă ai nevoie să fii pe scenă, la o emisiune, de exemplu, atunci da. Dacă nu, lăsați să se desfășoare organismul așa cum are nevoie. Pentru că funcțiile dovedite și printr-un premiu Nobel au arătat că este un ciclu al creierului. Acest ciclu arată că maximul de activitate cerebrală este dimineața între orele 10:00 și 12:00.

Și al doilea ciclu între orele 14:00 și 18:00. Spre seară scade activitatea cerebrală. Majoritatea persoanelor își biciuiesc celula nervoasă pentru că au nevoie de aceste substanțe energizante să reușească să lucreze mai mult, mai puternic, mai performant. Atunci beau cafele după amiaza și stau până târziu. Poate că un timp merge. Însă după aceea, ca orice lucru pe care îl biciuiești, se supără și clachează. Și creierul, după cum observați, nu mai reușește”, a mai declarat Prof. Dr. Vlad Ciurea.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și