Prima pagină » Sănătate » Evenimentul „Ce se întâmplă, Doctore cu misiunea (im)posibilă a depistării și tratării cancerului la sân?”. Sfaturi avizate de la specialiști

Evenimentul „Ce se întâmplă, Doctore cu misiunea (im)posibilă a depistării și tratării cancerului la sân?”. Sfaturi avizate de la specialiști

Evenimentul „Ce se întâmplă, Doctore cu misiunea (im)posibilă a depistării și tratării cancerului la sân?
Pe 11 iunie, la Cinema Pro în București, a avut loc conferința „Ce se întâmplă, Doctore...cu misiunea (im)posibilă a depistării și tratării cancerului la sân?", organizată de CSID.ro, avându-i ca invitați pe Dr. Dragoș Median - Medic primar oncologie medicală, Supraspecializare în Tratamentul cancerului mamar, Dr. George Iancu - Asistent universitar, Doctor în științe medicale, Medic primar obstetrică-ginecologie, Supraspecializare Uroginecologie și Lect. Dr. Diana Vasile - Psihoterapeut, Presedinte Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei. Evenimentul a fost moderat de Beatrice Osanu - redactor-șef, „Ce se întâmplă, doctore?" și Bianca Poptean - senior editor, „Ce se întâmplă, doctore?". Iar parteneri au fost Roche, www.canceruldesan.ro și Sano Vita.

Anual, în jur de 9000 de femei sunt diagnosticate, în România, cu cancer la sân. Din fericire, depistat la timp, cancerul la sân poate fi vindecat, salvându-se astfel viețile a mii de femei. În țările dezvoltate din Europa de Vest, lupta împotriva cancerul de sân nu mai este demult o misiune imposibilă, iar rata supraviețuirii poate ajunge la 90%, dacă boala este descoperită în timp util.

În deschiderea conferinței, Dr. Dragoș Median, medic primar oncologie medicală, a oferit publicului participant la conferință câteva date în privința incidenței cancerului de sân în România.

„Cam care ar fi incidența acestei boli în România? Ea e în jur de 9000 și ceva de cazuri noi în fiecare an și mortalitatea de 3300 de cazuri în fiecare an. Aceste date plasează pe primul loc cancerul mamar în ceea ce privește incidența în cazul femeilor și, evident, pe primul loc și în ceea ce privește mortalitatea prin cancer în cazul femeilor”.

Citește continuarea pe CSID!

Citește și