Medicul nutriționist Mihaela Bilic aduce la lumină un desert pe bază de ananas, pe care îl numește „prietenos cu silueta”. Datorită enizmei digestive pe care o conține, ananasul „topește” proteinele, fiind recomandat pentru consum, după mesele bogate în carne, explică dr. Bilic.
Principalul efect benefic al ananasului este reglarea tranzitului intestinal, iar acest efect se datorează bromelainei. Medicul nutritionist recomandă consumul de ananas, după o masă bogată în carne, întrucât acest fruct ajută la digestie:
„Circulă vorba că ananasul ar face minuni când vine vorba de slăbit. Din păcate nimic nu topește depozitele de grăsime peste noapte. Însă ananasul are o enzimă (bromelina) care chiar “topește” proteinele. După o masă bogată în carne/pește, câteva felii de ananas proaspăt ajută la digestie- desface lanțurile de aminoacizi din proteine”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic.
Desertul pe care îl propune medicul nutriționist conține ananas în combinație cu înghețată de lămâie, coniac și zahăr brun. Dr. Mihaela Bilic susține că acest desert nu este bogat în calorii și în plus, ajută la digestie.
„Carpaccio de ananas” se numește desertul din imagini și are ca ingrediente un pic de zahăr brun, coniac, înghețată de lămâie și felii de ananas super-fine și super-reci. O combinație perfectă și la capitolul cantitate și la capitolul gust și la capitolul digestie. Răcoritor, aromat și sărac în calorii- ăsta DA desert echilibrat”, a scris Mihaela Bilic pe contul său de Instagram.
Ananasul conține vitamina A, vitamina C, vitamina B1 și vitamina B6, betacaroten, mangan, acid folic și cupru. Datorită bromelinei, ananasul este un diuretic excelent, fiind recomandat pentru consum după mesele copioase, întrucât împiedică asimilarea grăsimilor rele de către organism. De asemenea, ananasul este recomandat și persoanelor cu un tranzit intestinal lent sau cu probleme ale bilei.