FRUCTUL de vară, adorat de români mai ales în compoturi, care ajută la obținerea unui bronz rapid și uniform, încetinind totodată îmbătrânirea pielii
În perioada verii, majoritatea dintre noi ne dorim să obținem un bronz rapid și uniform și pentru asta apelăm adesea la creme care promit aceelerarea bronzului sau la expunerea nesănătoasă pe termen lung la soare, mai ales între orele 12:00 – 16:00 când soarele „arde” cu putere maximă, însă, din puțini știu despre beneficiile extraordinare pe care le are acest fruct ce se coace vara și care accelera în mod sănătos procesul de bronzare și încetinește îmbătrânirea pielii.
Deși pe piață există numeroase produse artificiale destinate acestui scop, puțini știu că un fruct comun în România, din care gospodinele fac în această perioadă compoturi delicioase, poate oferi aceleași beneficii nutritive pielii și accelerează procesul de bronzare.
Poate că ați auzit deja despre beneficiile roșiilor și morcovilor în obținerea unui bronz rapid. Roșiile reduc riscul de boli de inimă, ajută la funcționarea sistemului imunitar și reduce riscul de diabet de tip 2, printre alte beneficii. Plin de beta-caroten și licopen, fructul poate, de asemenea, reduce riscul anumitor tipuri de cancer, deoarece se crede că acești pigmenți au proprietăți anti-cancerigene, potrivit Click.ro.
Cu toate acestea, puțini știu că, caisele sunt chiar mai eficiente. Aceste fructe delicioase sunt bogate în betacaroten și alți nutrienți esențiali care ajută pielea să se bronzeze uniform și rapid.
Caisele sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, care pregătesc pielea pentru expunerea la soare și contribuie la obținerea unui ton de bronz mai frumos. În plus, antioxidanții din caise ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii.
Citește mai mult pe acest subiect:
Cele 6 fructe pe care trebuie să le mănânci vara aceasta, potrivit experților în nutriție