Eppie Lederer și Pauline Phillips erau cea mai faimoasă pereche de gemeni din Statele Unite ale Americii în secolul 20. S-au născut la 17 minute distanță, iar ambele femei au devenit cele mai cunoscute editorialiste ale acelei vremi. Cunoscute sub numele de Ann Landers și Abigail Van Buren, cele două femei scriau articole în care dădeau sfaturi despre dragoste și alte subiecte de acest gen.
FOTO: Eppie Lederer și Pauline Phillips
Cele două femei semănau izbitor de bine în tinerețe, iar drept dovadă stau fotografiile cu cele două de la diferite evenimente la care participau, notează site-ul Robb Report.com. Acestea erau de o frumusețe covârșitoare, cu pomeți de manechini și ochi vibranți.
Odată cu trecerea anilor, Eppie Lederer și Pauline Phillips puteau fi deosebite doar datorită faptului că aveau coafuri diferite. Deși din punct de vedere fizic se asemănau ca două picături de apă, din punct de vedere al sănătății, destinele lor au fost diferite. Eppie a murit la vârsta de 83 de ani din cauza unor mieloame multiple (nr. boală malignă având originea în măduva osoasă, caracterizată prin apariția unor tumori pe oasele late), în timp ce Pauline a murit la vârsta de 94 de ani după o lungă suferință din cauza Alzheimerului.
Faptul că cele două femei s-au îmbolnăvit de boli diferite poate părea surprinzător având în vedere faptul că cele două editorialiste au fost gemene identice, ceea ce înseamnă că și AND-ul lor era identic. Dar, oamenii de știință afirmă că nu există o regulă potrivit căreia gemenii trebuie să sufere de aceleași afecțiuni chiar dacă au ADN identic. Riscul ca cei doi gemei să fie diagnosticați cu aceași afecțiune este de 50%, mai scrie site-ul Robb Report.
Și cu toate astea, dacă ADN-ul nu ne influențează destinul, cum se face că genele și mediul în care trăim joacă un rol determinant în apariția diferitelor boli? O parte din răspuns poate veni din studiile care au analizat genetica. Rezultate arată că mediul în care trăim și stilul de viață pe care îl adoptăm poate influența structura ADN-ului. Astfel, se explică cum de cele două gemene au murit din cauze diferite.
Această teorie a fost confirmată de o serie de cercetări în care au fost incluși atât gemeni identici, cât și cei care nu aveau ADN identic.