Prima pagină » Sănătate » Guvernul Orban reformează sănătatea. Ce este telemedicina și cum ajută ea

Guvernul Orban reformează sănătatea. Ce este telemedicina și cum ajută ea

Guvernul Orban reformează sănătatea. Ce este telemedicina și cum ajută ea

Guvernul Orban răspunde „prezent” la îndemnul președintelui Klaus Iohannis de a schimba sistemul de sănătate și pregătește reforma prin introducerea noțiunii de telemedicină. În ședința de miercuri, 18 noiembrie, Executivul va apropa un proiect de ordonanţă de urgenţă care vizează instituirea cadrului general în privinţa acordării asistenţei medicale prin telemedicină.

Astfel, pe viitor, toate unitățile sanitare publice și private din țară vor putea acorda asistenţă medicală prin telemedicină.

Telemedicina și utilizarea tehnologiei informaţionale

Prin acest proiect, arată nota de fundamentare, „se stabileşte un complex de măsuri alternative de protecţie a pacientului şi sunt lărgite posibilităţile de asigurare a serviciilor medicale prin acordarea de servicii medicale la distanţă, realizate prin utilizarea tehnologiei informaţionale şi a mijloacelor de comunicare electronică la distanţă, în scopul prevenirii îmbolnăvirii populaţiei, îmbunătăţirii sau menţinerii stării de sănătate a pacienţilor”.

Un alt proiect de hotărâre care urmează să fie aprobat de Executiv vizează declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Drum expres Brăila – Galaţi”.

Ludovic Orban anunță majorarea bugetelor unor ministere

Guvernul va dezbate în primă lectură şi proiectul de ordonanţă de urgenţă privind rectificarea bugetară.

În acest sens, premierul Ludovic Orban a afirmat: „Vor exista creşteri la câteva ministere. În primul rând, Ministerul Sănătăţii, va fi o creştere de cel puţin 1 miliard, care, evident, este o creştere necesară pentru a face faţă creşterii cheltuielilor sistemului de sănătate în lupta anti-Covid. De asemenea, vom avea o creştere la investiţii, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Vom avea o creştere și la Ministerul Agriculturii, unde trebuie să finalizăm plăţile pentru despăgubirea fermierilor ale căror suprafeţe au fost afectate de secetă, de asemenea, să suplimentăm pentru a susţine financiar câteva forme de sprijin ale fermierilor”.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și