Consumul excesiv de preparate din carne la grătar în timpul perioadelor caniculare de vară crește riscul de boli cardiovasculare. Sursa Foto: Shutterstock
B1 TV a prezentat un reportaj cu alimentele care nu ar trebui să fie consumate în perioadele caniculare de vară. Consumul acestora poate duce la probleme cardiovasculare. De asemenea, hidratarea este vitală.
Primele alimente care sunt de evitat sunt cele care conțin o cantitate mare de sare, a declarat nutriționistul dr. Maria Vrânceanu a declarat în interviul acordat postului de televiziune.
Doctorul nutriționist spune că în mare, carnea procesată conține sare, deci poate fi nocivă pentru sănătate pe durata caniculei.
„Salamurile, toate semipreparatele, alimentele care sunt foarte grase, ceafa de porc, grătarele, micii la grătar, deși pare tentant, nu sunt recomandate”.
Nutriționistul afirmă că un alt aliment din categoria brânzeturilor ce este consumat deseori la micul dejun de români nu este absolut deloc sănătos.
„Faimoasa telemea care o mâncăm noi românii, cu roșii, crezând că este un aliment dietetic, nu este, este plină de grăsimi și cu sare”.
Maria Vrânceanu le recomandă românilor să consume alcool într-o cantitate moderată. Un singur pahar cu bere este suficient. De asemenea, sucurile dulci sunt excluse. În schimb, nutriționistul recomandă consumul de apă minerală.
„De asemenea, renunțăm la prăjeli, la alimentele gata preparate pe care le punem la cuptorul cu microunde, de asemenea, la alimentele picante pentru că pot să crească nivelul de sudurație. Toate alimentele care conține grăsime, fast-food, și ne axăm pe legume, salate, supe reci, pește, carne slabă, fructe, carne de pasăre”.
În ce privește consumul de înghețată, nutriționistul a declarat pentru B1 TV:
„Nu comandăm șapte feluri de mâncare la restaurante, ci un fel unic cu multe legume. Fructe, nu tiramisu, nu prăjituri complicate pentru momentele caniculare, și evident, hidratare, hidratare”.
Citește și: Dieta de vară | Cum să slăbești 10 kilograme în 14 zile, pas cu pas