Impactul consumului de MĂMĂLIGĂ asupra organismului uman: Cât de benefic este cel mai popular preparat tradițional românesc pentru sănătate
Mămăliga, un preparat tradițional românesc, este originară din nordul Italiei. Nutriționiștii susțiin că are multe beneficii pentru organism.
Mămăliga este servită alături de mâncăruri, precum sarmale, cârnați, pește, brânză și smântână.
Mămăliga conține grăsimi sănătoase ce contribuie la optimizarea digestiei și la buna funcționare a intestinelor. Are un conținut ridicat de vitamine și minerale, toate necesare organismului, având la bază porumbul.
Porumbul conține tiamină, vitamina C, vitamina E, vitamina B6, zinc, fosfor, cupru, potasiu, magneziu și mangan, substanțe de care organismul are nevoie în permanență.
Mămăliga este recomandată inclusiv în diete. Nu are calorii semnificative precum pâinea și poate ține la distanță boli grave, precum cancerul de colon și hemoroizii.
Având fibre și carbohidrați, reduce nivelul de colesterol rău din sânge, potrivit FANATIK.
Sursa Foto: Envato
Citește și:
Rețetă de mămăligă ca la bunica acasă. Cum prepari mamaliga care se taie cu ața