Prima pagină » Sănătate » Incendiul de la Secția Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești s-ar fi produs pe fondul unor tăieri cu FLEXUL efectuate „la repezeală”

Incendiul de la Secția Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești s-ar fi produs pe fondul unor tăieri cu FLEXUL efectuate „la repezeală”

Incendiul de la Secția Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești s-ar fi produs pe fondul unor tăieri cu FLEXUL efectuate

Incendiul care s-a produs într-un salon al Secției Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești s-ar fi produs pe fondul unor tăieri cu flexul efectuate „la repezeală, brutal”, fără program de lucru aprobat de spital și în prezența unei bolnave alimentate cu oxigen, arată datele din expertiza tehnică pirogenă, au precizat, pentru AGERPRES, surse apropiate anchetei.

Pcienta care se afla în salon a suferit arsuri pe corp și la nivelul căilor aeriene, iar ulterior a decedat.

Specialiștii au punctat că personalul constructorului a executat lucrări cu foc deschis, respectiv tăieri cu flexul ale unor conducte din oțel, „la repezeală, brutal, fără program de lucru aprobat de spital, în prezența unei bolnave afazice alimentată cu oxigen, cu informarea unor asistente diverse”, fapt care nu s-a încadrat în prevederile cu implicare PSI prevăzute în contractul de lucrări.

Potrivit surselor citate, martori din dosar au arătat că muncitorul pompier are obligația de a verifica zilnic clădirea, instalațiile electrice, căile de evacuare, mijloacele de intervenție și instalațiile de stingere a incendiului, iar în cazul lucrărilor cu foc, acest muncitor pompier emite permis de lucru cu focul, supraveghează lucrarea dacă nu există diriginte de șantier sau un șef de formație și controlează lucrările pentru a vedea dacă sunt respectate normele PSI.

Reprezentanții Serviciului Tehnic spun că nu au știut despre acea lucrare, fiind înștiințați abia după producerea incendiului, arată sursele menționate.

Potrivit acestora, reprezentanții Serviciului Tehnic spun că muncitorul pompier avea atribuția de a se sesiza din oficiu și să emită permis de lucru cu foc, aspect pe care nu l-a îndeplinit.

Specialiștii care au realizat expertiza spun că flexul a fost folosit neconform, iar permisul de lucru cu foc semnat atât de constructor, cât și de spital era obligatoriu, însă el nu a fost întocmit.

În cazul de față, pompierul de serviciu și personalul medical nu trebuiau să permită efectuarea lucrărilor cu pacienți în saloane și să înștiințeze rapid conducerea spitalului, se arată în expertiză, conform surselor apropiate anchetei.

CITEȘTE ȘI:

Clădire de birouri din SLATINA, făcută scrum. Incendiul a mistuit o suprafață de 10.000 mp. Sinistrul a fost lichidat spre seară

UPDATE. Explozie într-un bloc de muncitori din Constanța. Unul dintre răniți are arsuri pe 80% din suprafața corpului

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Oana Zvobodă a debutat în presă la televiziunea PrimaTV, în anul 2017. Între 2017 și 2020 a fost reporter la PrimaTV, unde ... vezi toate articolele

Citește și