Prima pagină » Sănătate » Îndulcitori artificiali: Oamenii de știință au descoperit un lucru îngrozitor

Îndulcitori artificiali: Oamenii de știință au descoperit un lucru îngrozitor

Îndulcitori artificiali: Oamenii de știință au descoperit un lucru îngrozitor
Anumiți îndulcitori pot afecta intestinele / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

Potrivit unui nou studiu, unii dintre cei mai des folosițoi îndulcitori artificiali ar putea provoca probleme grave de sănătate, determinând bacteriile din intestin să invadeze pereții intestinali.

Studiul subliniază că există încă multe lucruri pe care nu le înțelegem despre îndulcitorii adăugați la multe produse dietetice – și demonstrează că sunt necesare cercetări suplimentare.

„Există o mulțime de îngrijorări cu privire la consumul de îndulcitori artificiali, unele studii arătând că îndulcitorii pot afecta stratul de bacterii care susțin intestinul, cunoscut sub numele de microbiota intestinală”, a declarat Havovi Chichger, lector superior în științe biomedicale la Universitate Anglia Ruskin din Marea Britanie, autor principal al unei lucrări despre cercetări publicată în International Journal of Molecular Sciences.

Îndulcitorii articifiali ar duce la producerea de îndulcitori artificiali

Indulcitorii – inclusiv binecunoscuta zaharina, sucraloza și aspartamul – se pare că ar cauza două tipuri de bacterii intestinale, E. coli și E. faecalis, care devin patogene. Aceste bacterii patogene au putut apoi să se atașeze, să preia și ulterior să omoare celulele Caco-2, celulele care acoperă pereții intestinelor.

Toți cei trei îndulcitori artificiali au crescut aderența ambelor tipuri de bacterii la celulele pereților intestinali. Toți cei trei îndulcitori au crescut, de asemenea, formarea biofilmelor, ceea ce le-a făcut mai puțin sensibile la tratamentul de rezistență antimicrobiană.

Bacteriile intestinale patogene care atacă pereții intestinali ar putea fi o veste foarte proastă. Cercetările anterioare au arătat că bacteriile E. faecalis care traversează peretele intestinal pot provoca o serie de infecții, inclusiv septicemie, cunoscută sub denumirea de otrăvire a sângelui.

Aceste modificari ar putea duce la invadarea bacteriilor noastre intestinale și ar putea produce daune la nivelul intestinelor, care pot duce la de infecție, septicemie și insuficientță multipla a organelor, a explicat lectorul Chichger.

Citește și