Infecția pe care 90% dintre noi o avem în organism și care nu se vindecă niciodată! Este extrem de contagioasă!
Un medic dermatolog avertizează că infecția cu herpes nu se vindecă niciodată, iar 90% dintre noi o avem în organism și este contagioasă. Potrivit Manuelei Ravescu, medic specialist, herpesul este o infecție virală, foarte contagioasă!
„Aceste vezicule care sunt cu lichid rămân timp de câteva zile după care ele se sparg, se elimina lichidul, moment în care bolnavul este foarte contagios și sunt înlocuite de cruste care mai au nevoie de încă aproximativ două săptămâni pentru a dispărea (…)
„Herpesul este o infecție virală (…)
„Majoritatea populației globului este infectată cu herpes”
Majoritatea populației globului este infectată cu herpes. Sunt procente între 80 și 90%, depinde de continentul pe care s-au făcut măsurătorile. Deci, practic, aproape fiecare dintre noi avem acest virus pentru că o dată ce am căpătat această infecție cu herpes simplex ea nu are tratament”, a declarat dermatologul Manuela Ravescu la Antena 3.
Infecțiile cu virusul herpes simplex (HSV) sunt frecvente în întreaga lume. „HSV-1 este cauza principală a infecțiilor cu herpes care se manifestă sub formă de leziuni herpetice și vezicule la nivelul gurii și buzelor. HSV-1 poate provoca, în anumite cazuri, și herpesul genital, dar, de cele mai multe ori, HSV-2 este principala cauză a herpesului genital. Expunerea la HSV-1 este destul de comună și nu există nici un stigmat în a avea vezicule herpetice, totuși, prezența HSV-2 sau a herpesului genital provoacă jenă””, spune medicul Simona Farcaș, pentru Gândul.
„Nu există nici un tratament pentru herpes simplex. Odată ce o persoană îl are, virusul rămâne în organism”
„Nu există nici un tratament pentru herpes simplex. Odată ce o persoană îl are, virusul rămâne în organism. Virusul este inactiv în celulele nervoase până ce declanșează puseul acut. Leziunile herpetice dispar de la sine după aproximativ două săptămâni”, a declarat medicul Simona Farcaș pentru Gândul.
Deși nu există niciun leac pentru herpes, tratamentele pot ameliora simptomele. „Medicamentele pot reduce durerea și pot scurta timpul de vindecare (cu până la 80%.). Aceste sunt adiministrate pe cale orală sitemic sau local, sub formă de creme. Băile calde pot ameliora durerea asociată cu leziuni genital”, mai spune medicul Simona Farcaș pentru Gândul.
Herpes simplex ( tip 1) se transmite prin secreții orale sau răni pe piele, dar poate fi răspândit și prin sărut sau împărțirea de obiecte casnice, cum ar fi periuțele de dinți sau ustensile de mâncat.
„Printre măsurile de prevenție a transmiterii, în cazul persoanelor care manifestă HSV-1 se numără:
– evitarea sărutării persoanelor cu leziuni herpetice vizibile;
– evitarea folosirii la comun a obiectelor personale;
– spalarea cât mai des a mâinilor;
– se vor utiliza măsuri de protecție solară;
– se va încerca diminuarea stresului;
Dacă o persoană are o leziune herpetică va evita atingerea acesteia și apoi a ochilor și a organelor genital. Și nici nu trebuie să facă sex oral cu partenerul. În general, o persoană poate contacta infecția cu herpes simplex tip 2 în timpul contactului sexual cu o persoană care are o infecție genitală cu HSV-2.