Prima pagină » Inima astronauților se micșorează în spațiu (STUDIU)

Inima astronauților se micșorează în spațiu (STUDIU)

Inima astronauților se micșorează în spațiu (STUDIU)

Astronautul Scot Kelly a stat un an pe Stația Spațială Internațională. Starea lui de sănătate nu a fost afectată, dar inima i-a scăzut în greutate cu 27% și s-a micșorat, arată un studiu realizat de Asociația Americană a Inimii.

Inima unui om se micșorează în spațiu

Studiul a fost făcut pe corpul unui astronaut retras din activitate.

Astronautul Scot Kelly s-a întors de pe Stația Spațială Internațională acum cinci ani, bucuros că și-a încheiat misiunea.

Cele 365 de zile petrecute în spațiu nu i-au afectat sănătatea. Totuși, inima lui s-a micșorat și a scăzut în greutate.

Se pare că exercițile fizice de intensitate redusă pe care astronauții le fac în spațiu nu sunt suficiente să oprească acest efect. NASA trebuie să vină cu un plan pentru misiunile de durată foarte lungă sau permanente.

Rămășițele unei planete în formare s-ar putea afla încă în adâncul Pământului. Impactul dintre cele două ar fi dus la formarea Lunii

O echipă de specialiști a prezentat o nouă teorie referitoare la ce se află în adâncul Pământului. O planetă în formare s-ar fi cionit cu planeta noastră iar în urma impactului a apărut Luna, dar și modificări în structura Pământului.

Cionirea ar fi avut loc în urmă cu 4,5 miliarde de ani. Se pare că impactul ar avea și acum consecințe asupra Pământului întrucât în adâncuri ar fi și acum rămășițe ale protoplanetei (n.r. planetă în formare).

Protoplaneta a fost denumită Theia. Impactul ar explica conglomeratele de roci fierbinţi, de dimensiuni continentale care se află în prezent în mantaua terestră – una dintre ele sub Africa şi cealaltă sub Pacific.

Rămășițele unei protoplanete s-ar putea află în adâncul Pământului

Live Science informează că dacă aceste formațiuni s-ar fi aflat la suprafața Terrei ar fi de 100 de ori mai înalte decât Muntele Everest, adică peste 800 de kilometri.

Citește și