Prima pagină » Sănătate » Ioana Stoenescu (Roche): „Suntem deschiși să colaborăm cu Sănătatea, Finanțele, Economia pentru SOLUȚII eficiente de finanţare în sănătate”

Ioana Stoenescu (Roche): „Suntem deschiși să colaborăm cu Sănătatea, Finanțele, Economia pentru SOLUȚII eficiente de finanţare în sănătate”

Ioana Stoenescu (Roche): „Suntem deschiși să colaborăm cu Sănătatea, Finanțele, Economia pentru SOLUȚII eficiente de finanţare în sănătate”

Industria farma este deschisă colaborării cu Ministerul Sănătății, Ministerul Finanțelor, Ministerul Economiei și alte părți relevante, pentru a găsi cele mai eficiente soluții care să asigure o finanțare predictibilă și sustenabilă pentru sectorul Sănătății, a declarat – pentru Gândul – Ioana Stoenescu, director Relaţii externe, acces şi comunicare Roche România.

Raportul Mario Draghi privind viitorul competitivității UE, întocmit la solicitarea Comisiei Europene, arată că Europa se află la o răscruce de drumuri din punct de vedere al competitivității, riscând să rămână în urmă la nivel mondial în aproape toate sectoarele, inclusiv în domeniul sănătății.

Printre recomandările propuse în cadrul raportului pentru a remedia aceste deficiențe se numără și creșterea investițiilor publice și private în sănătate, dar și dezvoltarea parteneriatelor internaționale pentru a consolida sectorul farmaceutic al UE.

„Sistemele de sănătate europene trebuie să adapteze modul în care evaluează investițiile în sănătate”

Un raport emis de către Federația Europeană a Industriilor și Asociațiilor Farmaceutice (EFPIA) propune, de asemenea, o creştere a investițiilor în domeniul sănătăţii, pentru a recupera acest decalaj de competitivitate în creştere faţă de Statele Unite ale Americii şi China.

„Pornind de la aceste semnale de alarmă, sistemele de sănătate europene trebuie să adapteze modul în care evaluează investițiile în sănătate, trecând către o viziune pe termen mai lung care să analizeze impactul economic și social mai larg al îngrijirilor de sănătate.

Progresele în știință, tehnologie și date înseamnă că inovația poate face mai mult ca niciodată pentru a îmbunătăți sănătatea publică.

În ciuda faptului că sustenabilitatea sistemelor de sănătate se apropie de un punct de criză, guvernele nu apelează la inovație ca soluție suficient de repede. Iar cel mai important atu al economiilor – sănătatea oamenilor, capacitatea lor de a lucra, de a contribui la bunăstarea comunităţilor şi a economiilor naţionale – poate fi compromis de o stare de sănătate precară”, a precizat directorul Relaţii externe, acces şi comunicare Roche România.

„Îmbunătățirea serviciilor medicale va creşte productivitatea economiei României”

Conform Ioanei Stoenescu, “inovațiile medicale nu numai că îmbunătățesc rezultatele în domeniul sănătății, dar reduc și povara pacienților, familiilor acestora și societății”.

Ne dorim să lucrăm împreună cu factorii de decizie de la nivel naţional şi european pentru a sublinia faptul că investiția în sănătate este atât o necesitate medicală, cât și o investiție strategică în economia locală.

Îmbunătățirea serviciilor medicale va creşte productivitatea economiei României, având potențialul de a adăuga până la 26 de miliarde de dolari la economia României, până în 2040.

Aceasta este o oportunitate pe care România ar fi păcat să o rateze”, a completat oficialul Roche România.

„De aceea, discuţiile purtate cu ocazia evenimentului «Politicile europene de sănătate și impactul lor asupra României» au fost deosebit de utile pentru înțelegerea mecanismelor şi politicilor de finanţare pe care România le poate implementa pentru a avea un sistem de sănătate mai rezilient. În contextul următoarelor runde de alegeri, care vor stabili cadrul politicilor de sănătate pentru următorii patru ani, suntem deschiși ca industrie să colaborăm cu Ministerul Sănătății, Ministerul Finanțelor, Ministerul Economiei și alte părți relevante pentru a găsi cele mai eficiente soluții care să asigure o finanțare predictibilă și sustenabilă pentru sectorul sănătății”

Ioana Stoenescu, director Relaţii externe, acces şi comunicare Roche România

Partenerii conferinței „Politicile europene de sănătate și impactul lor asupra României”, promovată de platforma de știri Gândul.ro, au fost Sanador, Regina Maria, Medicover, B. Braun, Astra Zeneca, Roche, MSD, Johnson & Johnson.


Citește și:

„Aurul negru” sau „diamantul pădurii”, alimentul care te ajută să SLĂBEȘTI, are proprietăți antiîmbătrânire și poate preveni apariția cancerului

Dr. Mircea Beuran, despre beneficiile postului și „dieta” cu apă: „Apa se bea DOAR la temperatura camerei”

Cum poate fi tratată modern o boală gravă, frecventă în România

Spitalul Regional din Cluj intră în line dreaptă/ Alexandru Rafila: Spitalul dispunde de circa 850 de paturi, din care peste 100 sunt pentru ATI

Senior editor Are o experiență de aproape trei decenii în mass media românească, în care a ocupat, pe rând, aproape toate funcțiile într-o redacție de știri. Deși a terminat ... vezi toate articolele
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole ... vezi toate articolele

Citește și