Persoanele care au un nivel crescut al colesterolului în organism sunt predispuse la boli cardiovasculare. Pentru că grăsimile saturate sunt greu de ocolit din cauza stilului alert al vieții, nutriționiștii recomandă ca zilnic să aducem în dietă alimente care ajută la scăderea colesteroÂlului „rău”.
Fulgii de ovăz duce la scăderea colesterolului cu 5,3% în 6 săptămâni. Acest lucru este posibil datorita unei substanțe care se găsește în compoziția fulgilor de ovăz numită beta-glucan.
Vinul roșu luptă împotriva colesterolului. Este indicat să nu se consume mai mult de 2-3 pahare de vin, pe săptămâna.
Peștele este recunoscut pentru faptul că ajută la prevenirea bolilor de inimă și a demenței. Nutriționiștii spun că persoanele care mănâncă pește de trei ori pe săptămână au un nivel al colesterolului „rău” mai scăzut, spre deosebire de cele care mănâncă ocazional.
Nucile, migdalele și caju-ul combat colesterolul. Atenție, însă, aceste alimente au un conținut caloric ridicat. Astfel, este indicat să le mâncați cu moderație.
Usturoiul are numeroase beneficii asupra sănătății. Mâncat cu regularitate, alimentul reduce nivelul colesterolului, previne obturare arterelor, reduce presiunea arterială și protejează organismul împotriva infecțiilor.