Câteva dintre alimentele comercializate în magazine nu sunt tocmai sănătoase pentru organism. De aceea este bine să acorzi o mai mare atenție locului de unde îți procuri mâncarea.
â— Somon – provine din ferme în care peștii sunt hrăniți cu derivați din soia și alte concentrate. Dacă nu cunoști un loc de unde poți lua somon bun, atunci cumpără pește local proaspăt.
â— Roșiile din conservă – sucul de roșii și roșiile la conservă sunt nocive. Conservele conțin estrogen sintetic, care poate cauza infertilitate și boli de inimă. Mai bine alegi pe cele conservate la sticlă, sau, de ce nu, le poți prepara chiar tu acasă.
â— Carnea de vită – este mai bună decât alte tipuri de cărnuri dacă știi de unde provine. Nu de puține ori s-a întâmplat ca inspectorii sanitari să găsească în vitrine carne de cal în locul celei de vită. În plus, vitele crescute la ferme sunt hrănite mai mult cu grâu, porumb și soia, uneori și antibiotice și hormoni, pentru a crește mai repede. Carnea de vită este mai bună și gustoasă atunci când animalul se hrănește cu verdeață.
â— Floricelele de porumb pentru microunde – ambalajul are în compoziția sa acid perfluoroctanic care trece în floricele atunci când sunt preparate. Substanța poate cauza cancer testicular, cancer la ficat, cancer pancreatic sau infertilitate. Varianta bună este cea clasică – floricele la tuci.
â— Laptele – vitelor din ferme li se administrează hormoni de creștere, care trece în lapte, apoi în organismul uman. Lista de adaosuri nu se oprește aici, căci pentru a fi o afacere profitabilă, laptele trebuie să conțină… cât mai puțin lapte. O variantă bună este aceea să îl cumperi de la o sursă sigură. Mai poți încerca laptele obținut din seminte, cocos, migdale.
MAI MULTE ALIMENTE PE CARE AR TREBUI SĂ NU LE CUMPĂRĂM DIN SUPERMARKET GĂSIȚI PE DESCOPERĂ