Prima pagină » Mai puține POSTURI la Ministerul Sănătății. Ce înseamnă, pentru unul dintre cele mai importante ministere, această măsură

Mai puține POSTURI la Ministerul Sănătății. Ce înseamnă, pentru unul dintre cele mai importante ministere, această măsură

Mai puține POSTURI la Ministerul Sănătății. Ce înseamnă, pentru unul dintre cele mai importante ministere, această măsură

Guvernul a decis, în vara acestui an, eliminarea a 200.000 de posturi vacante din sistemul bugetar. În cazul Ministerului Sănătăţii, o astfel de măsură a fost deja aprobată şi înseamnă eliminarea a 28 de posturi vacante. Măsura este prevăzută într-o hotărâre de guvern (HG nr. 817/2023), publicată miercuri în Monitorul Oficial. 

Ultima reorganizare a Ministerului Sănătăţii a avut loc în 2022, când numărul maxim de posturi din Ministerul Sănătăţii a fost majorat de la 384 la 449, iar numărul secretarilor de stat – de la 5 la 6, potrivit news.ro.

  • Actul normativ reduce numărul maxim de posturi de la Ministerul Sănătăţii, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului, de la 449 la 421.
  • Cele 28 de posturi tăiate sunt echivalente cu 6,2% din numărul maxim de posturi din cadrul ministerului.
  • Dintre posturile eliminate, 16 sunt la Direcţia de monitorizare implementare spitale regionale, iar 12 posturi sunt aferente cabinetelor secretarilor de stat.

Eliminarea acestor posturi este o măsură prevăzută în ordonanţa de urgenţă (OUG) nr. 34/2023 (privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative).

La stat erau angajați, la final de iulie 2023, 1.283.500 de oameni, potrivit Ministerului Finanțelor

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a promis o reformă profundă a aparatului bugetar, cu urmări asupra veniturilor statului, încă dinainte de a prelua scaunul de premier. Mai puțini bugetari, mai mulți bani la buget, promitea oficialul încă din luna mai.

„Avem nevoie de un proiect echilibrat și clar prin care să demarăm prima reformă profundă a administrației de stat. Este nevoie de un stat mai suplu, este esențial să reducem costuri și să comasăm instituții care se calcă pe picioare și trebuie să facem asta chiar de la 1 septembrie, nu de anul viitor, și, mai ales, nu după alegeri”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul lunii august.

 

Sursa: MEDIAFAX FOTO

A terminat Facultatea de Jurnalism. Iubește să afle despre oameni și despre poveștile lor, dar și să prezinte la cald informații interesante care să-i ajute pe cei dornici  de a fi la curent cu ... vezi toate articolele

Citește și