MEDIC, despre administrarea VACCINULUI împotriva infecției HPV: Ne dorim extinderea categoriei de vârstă, așa cum se face în orice altă țară civilizată

MEDIC, despre administrarea VACCINULUI împotriva infecției HPV: Ne dorim extinderea categoriei de vârstă, așa cum se face în orice altă țară civilizată
Publicat: 08/10/2018, 15:59

Dacă până acum vaccinul HPV (Human Papiloma Virus) putea fi administrat doar fetițelor și femeilor până la 26 de ani, Agenția Medicamentului din Statele Unite ale Americii (n.r. – Food and Drug Administration) a luat decizia ca acesta să poată fi făcut atât de femeile, cât și de bărbații care au vârsta între 27 și 45 de ani.

Medicii români susțin că decizia artrebui adoptată și în România, ba mai mult, vaccinul ar trebui să fie asigurat prin program Național de Vaccinare.

„Vaccinarea contra HPV este foarte bună și la nivel mondial există rezultate foarte bune privind această vaccinare. Experiența americanilor este una dintre cele mai serioase. Trebuie să ne gândim că acolo s-au vaccinat și femei și bărbați, pornind de la ideea că infecția este și la bărbați în condițiile în care noi avem discuții de ani de zile dacă să introducem sau nu acest vaccin în Programul Național al României. În primul rând, noi nu neapărat avem o problemă cu vaccinarea, dar nu avem bani. Sigur că ne dorim foarte mult și susținem ideea de a vaccina persoanele aflate în grupa de vârstă inițială, dar și extinderea categoriei de vârstă, așa cum se face în orice altă țară civilizată”, a declarat, pentru MEDIAFAX, medicul de familie Valeria Herdea.

De asemenea, medicul mai precizează că este important nu doar femeile să se vaccineze, dar și bărbații, care sunt predispuși infectării cu virusul HPV.

„Noi nu avem infecție doar la femei, avem infecție și la bărbați, cum ar fi mai multe tipuri de cancer. Sunt foarte multe tipuri de cancer care au în spate infecția cu HPV. (…) Din punctul de vedere al unui medic, prevenția este cel mai important lucru pe care îl putem face, este eficientă și e modalitatea prin care putem opri împrăștierea bolii și putem salva vieți”, a mai adăugat medicul.

Potrivit acesteia, în România, anual, mor aproximativ 2.000 de femei din cauza cancerului de col uterin și alte 4.000 sunt diagnosticate cu această afecțiune. Vaccinul este cel mai avansat instrument de prevenție împotriva bolilor provocate de infecția cu HPV.

„Cel mai important lucru este ca femeile să fie îndrumate, să primească o informație corectă, transparentă și să înțeleagă despre ce este vorba. Să aibă acces la vaccinare, asta înseamnă inclusiv să aibă vaccinul. După consult ele pot fi vaccinate fără niciun fel de problemă. Insist foarte tare pe consultul clinic”, mai adaugă medicul.

Valeria Herdea susține că vaccinul împotriva infecției cu HPV poate fi achiziționat din farmacii, dar nu este susținut de Programul Național de Vaccinare din punct de vedre financiar, în schimb este recomandat de forumurile medicale din România.

Potrivit Societății Române de Microbiologie, cancerul de col uterin ocupă locul doi ca frecvență între afecțiunile maligne de care se îmbolnăvesc femeile cu vârste între 30 și 50 de ani în întreaga lume. În 99,7% din cazuri este cauzat de infecția persistentă cu tulpinile HPV cu risc crescut (HPV HR).

Vaccinul protejează împotriva a 90% din cazurile de cancer de col uterin, a 85-90% din cazurile de cancer vulvar, a 80-85% din cazurile de cancer vaginal, a 90-95% din cazurile de cancer anal. Acesta acționează și împotriva a 90% din cazurile de veruci genitale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Până la ce vârstă ar trebui să trăiești pentru a te bucura de întreaga contribuție...
Tânăr bătut și băgat cu forța în portbagaj de cinci rude. Agresorii au altă variantă...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Companiile Leonardo din Italia şi Rheinmetall din Germania vor să construiască cel mai puternic tanc...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Se poate rămâne imediat FĂRĂ PERMIS. Anunț venit astăzi, 7 IULIE: Prevederi imposibil de aplicat
John Cena se pregătește să se retragă din wrestling. Ce și-a propus
Grasu XXL, în lacrimi pe scena de la Neversea 2024. Artistul a reușit cu greu...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu...
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
„Celulele timpului” din creier ar putea fi mai cruciale decât am crezut vreodată
×