Odată cu tragicul eveniment de la Piteşti, unde un copil fără nicio afecţiune preexistentă a decedat pe scaunul medicului dentist, din cauza unui stop cardiorespirator provocat de anestezia generală (ancheta este încă în curs), spiritele s-au inflamat şi părinţii se tem pentru siguranţa copiilor.
Tehnicile stomatologice au evoluat incredibil în ultimele decade, iar eforturile medicilor stomatologi, atât din punct de vedere uman, cât şi financiar, de a atrage pacienţii la cabinet pentru rezolvarea precoce a problemelor se văd puse în pericol, scrie CSID.ro.
Există pericolul major ca România, aflată şi-aşa pe ultimul loc la capitolul mers la dentist (datele Eurostat publicate la începutul acestui an arată că peste 80% dintre români nu au mers la dentist în ultimele 12 luni), să se confrunte cu un număr imens de pacienţi, copii şi adulţi deopotrivă, cu complicaţii cauzate de amânarea tratamentului stomatologic.
Dr. Beatrice Pătraşcu, medic stomatolog la Clinica The Gentle Dentist, una dintre primele clinici care au utilizat inhalosedarea conştientă ca metodă de atenuare a anxietăţii şi temerii pacienţilor faţă de tratamentele stomatologice, explică într-un interviu exclusiv pentru CSID ce presupune această metodă de sedare, care sunt avantajele ei, dar şi contraindicaţiile, precum şi pericolul ce poate surveni ca urmare a neîncrederii pacienţilor în tehnicile de sedare folosite în cabinetele stomatologice.
Tot ce trebuie să știi despre inhalosedarea conştientă în tratamentele stomatologice AICI