Medicul Mihaela Bilic dezvăluie câte felii de PÂINE pe zi avem voie să mâncâm, de fapt
Medicul Mihaela Bilic dezvăluie câte felii de pâine pe zi avem voie să mâncâm, de fapt, fără să ne facem griji că ne vom îngrășa.
Consumul de pâine și impactul acestuia asupra greutății variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv metabolismul individual, nivelul de activitate fizică, și tipul de pâine consumată. Totuși, există câteva linii directoare generale care pot fi urmate:
- Calorii și nevoile zilnice: Este important să ții cont de aportul caloric zilnic recomandat pentru menținerea greutății. De obicei, pentru un adult, acest lucru variază între 2000-2500 de calorii pe zi, în funcție de sex, vârstă, nivel de activitate și alți factori individuali.
- Tipul de pâine: Pâinea integrală este, în general, o opțiune mai bună decât pâinea albă, deoarece conține mai multe fibre și nutrienți și are un impact mai mic asupra nivelului de zahăr din sânge.
- Porția de pâine: O felie de pâine (aproximativ 25-30 de grame) are în jur de 70-80 de calorii.
Medicul Mihaela Bilic: „Pâinea n-o consider deloc ca fiind inamicul public numărul unu”
Dr. Mihaela Bilic, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, a vorbit despre numărul de felii de pâine care pot fi consumate într-o singură zi.
„Pâinea n-o consider deloc ca fiind inamicul public numărul unu, cu condiția ca respectiva pâine să fie o felie. Dacă avem trei mese în zi, fiecare dintre ele – sau măcar două dintre ele – pot avea o felie de pâine. O felie de pâine are 80 de calorii, deci nu e nimic grav”, a spus Mihaela Bilic, citată de Realitatea.net.
Nici când vine vorba de dulce, medicul nutriționist nu își refuză plăcerile. După părerea ei, cel mai bun dulce este înghețata, deoarece este săracă în calorii, iar consistența acesteia ne oferă satisfacție din punct de vedere mental.
„Dulcele cel mai bun este înghețata. Și aș vrea să știm că inclusiv înghețata o putem mânca și în sezonul rece, nu doar când este cald – cu atât mai mult acum, când este cald. Are mai puține calorii și este mai satisfăcătoare pentru capul nostru, pentru că e cremoasă. Deci această consistență cremoasă aduce o satisfacție, cu condiția să citim eticheta, să nu aibă mai mult zahăr. Și atunci trebuie făcut un balans bun”, a afirmat dr. Mihaela Bilic.
Vă recomandăm să citiți și:
Mihaela Bilic, secretul sănătății. Cum este bine să consumi alimentele: crude sau preparate termic?
Mihaela Bilic, adevărul despre CIORBĂ. Ce se întâmplă în organismul nostru când o consumăm în exces