Prima pagină » Sănătate » Medicul Mihail Pautov dezvăluie alimentul care ne DISTRUGE metabolismul. Este consumat de mulți români

Medicul Mihail Pautov dezvăluie alimentul care ne DISTRUGE metabolismul. Este consumat de mulți români

Medicul Mihail Pautov dezvăluie alimentul care ne DISTRUGE metabolismul. Este consumat de mulți români
Medicul Mihail Pautov /FOTO - Facebook

Cunoscutul medic Mihail Pautov atrage atenția cu privire la un aliment banal pe care îl consumă foarte mulți români dar care ne afectează din punct de vedere metabolic.

Pe lângă Pautov, și alți nutriționiști au recomandat să evităm acest produs, pe care foarte mulți români îl mănâncă, mai ales dimineața, în drum spre serviciu.

Banalul covrig, pentru că despre el este vorba, nu este deloc benefic pentru sănătate, atrage atenția Mihail Pautov. El spune că acesta nici nu aduce niciun fel de beneficiu persoanelor care îl mănâncă.

„Am găsit un aliment foarte nesănătos care, efectiv, consumat greșit, ne distruge metabolic. Mă refer la aceste alimente în contextul în care le mâncăm aproape zilnic, le mâncăm în cantități mari. Ne imaginăm că ele nu ne fac rău și, de fapt, ele ne fac rău”, spune el într-un videoclip postat pe TikTok.

Mihail Pautov: Vă face mai rău ca o cola

Mai mult, el a făcut și un experiment prin care le arată oamenilor care sunt efectele consumului de covrigi pe stomacul gol. Astfel, el a arătat că glicemia sa a ajuns foarte rapid la 155.

Ulterior, a avut parte de o scădere bruscă a glicemiei, aproape de 70, aspect care i-a adus o stare de confuzie. Specialistul a mai precizat că această situație i-a creat un declin cognitiv tranzitoriu și o senzație puternică de foame.

„Nu mă puteam concentra, nu aveam chef să mai vorbesc cu nimeni, tot ce voiam era să mănânc. Apoi am băut o bere fără alcool și mi-am recăpătat glicemia. La câteva ore am mâncat alt covrig, cu somon, cu niște parmezan și cu o salată imensă.

Rezultatul: glicemia mi-a crescut foarte puțin. Când am mâncat covrigul alături de grăsime, proteine, multe fibre, nu am mai avut acea senzație de foame, nu mi-a crescut nici insulina, nu am mai avut acea confuzie. Un covrig mâncat pe stomacul gol este o furtună metabolică și vă face mai rău decât vă face o cola”, a explicat el.

Medicul mai spune că este important să fim atenți când și în combinație cu ce mâncăm covrigi.

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Zilele în care nu se fac nunți în 2026 și 2027. Calendar ortodox complet
Digi24
VIDEO De ce s-au bătut două femei la Timișoara: un influencer din campania lui Călin Georgescu, în mijlocul scandalului
Cancan.ro
EXCLUSIV | Imagini SFÂȘIETOARE la mormântul Ștefaniei Szabo, în prag de Crăciun. Omagiul care îți rupe sufletul
Prosport.ro
Loredana nu-și mai lasă soțul să muncească în Germania, deși e milionar, pentru că s-a plictisit de stilul de viață de acolo
Adevarul
Fără punte: premierul Bolojan elimină o zi liberă
Mediafax
Ce practici au românii de Ignat: Tradiții, credințe și obiceiuri păstrate din vechime
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Digi24
Consilierul de la Kremlin care a refuzat ordinul lui Putin și a încercat să oprească războiul din Ucraina. Era pregătit să fie împușcat
Cancan.ro
De ce ar fi murit mama Mihaelei Rădulescu, de fapt. Văduva lui Felix Baumgartner, primul mesaj oficial: 'Nu a fost bolnavă'
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Prima întâlnire cu extratereștrii! Un astronom dezvăluie totul
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
De ce lipsesc culori din Soare? Nici măcar oamenii de știință nu au răspunsul complet!