Într-un recent experiment pe care l-a derulat personal, medicul Mihail Pautov a ajuns la o serie de concluzii privind obieciurile alimentare ale românilor. Concluziile le-a publicat pe pagina sa de socializare.
El a descoperit, printre altele, care este cel mai nociv aliment pe care îl consumă românii.
Și, din păcate, foarte mulți dintre noi obișnuim să mâncăm zilnic acest aliment.
Astfel, preț de mai multe zile, medicul Mihail Pautov a experimentat chiar pe pielea lui care este cel mai periculos aliment pentru sănătate.
Cercetând obiceiurile românilor, el a putut afla care este greșeala pe care mulți o facem, iar concluziile trase le-a făcut publice pe pagina sa de Facebook.
În fiecare dimineață, dr. Pautov a consumat la micul dejun un ou cu avocado. Foarte bune surse de grăsimi, proteine și puțini carbohidrați, potrivit tuturor specialiștilor în alimentație sănătoase.
La scurt timp după masă, medicul și-a luat glicemia și a constatat că era în valori normale.
Apoi, Mihail Pautov a mâncat coaste de porc cu salată și cartofi prăjiți. De data aceasta, glicemia sa a sărit la 130-140, apoi a scăzut la 80 și iar a crescut brusc.
Reputatul medic susține că oscilația observată a fost provocată de cartofii prăjiți. El a repetat experimentul, doar că a doua oară a eliminat cartofii din meniu. Glicemia a rămas în limite normale, a observat el.
„De fiecare dată când am mâncat cartofi, glicemia a luat-o mereu în sus, mai mult decât atunci când am mâncat înghețată, prăjituri.
Explicația e simplă: cartofii conțin cantități mari de amidon, care este transormat de organism în glucoză pură. Mai bine mănânci doar carne cu salată și la final o cupă mică de înghețată decât să incluzi și cartofii”, a tras concluzia dr. Mihail Pautov.
CITEȘTE ȘI: