Prima pagină » Sănătate » Medicul Mihail Pautov dezvăluie care este, de fapt, cel mai NOCIV aliment. Majoritatea românilor îl consumă zilnic!

Medicul Mihail Pautov dezvăluie care este, de fapt, cel mai NOCIV aliment. Majoritatea românilor îl consumă zilnic!

Medicul Mihail Pautov dezvăluie care este, de fapt, cel mai NOCIV aliment. Majoritatea românilor îl consumă zilnic!

Într-un recent experiment pe care l-a derulat personal, medicul Mihail Pautov a ajuns la o serie de concluzii privind obieciurile alimentare ale românilor. Concluziile le-a publicat pe pagina sa de socializare.

El a descoperit, printre altele, care este cel mai nociv aliment pe care îl consumă românii.

Și, din păcate, foarte mulți dintre noi obișnuim să mâncăm zilnic acest aliment.

Care este cel mai nociv aliment

Astfel, preț de mai multe zile, medicul Mihail Pautov a experimentat chiar pe pielea lui care este cel mai periculos aliment pentru sănătate.

Cercetând obiceiurile românilor, el a putut afla care este greșeala pe care mulți o facem, iar concluziile trase le-a făcut publice pe pagina sa de Facebook.

În fiecare dimineață, dr. Pautov a consumat la micul dejun un ou cu avocado. Foarte bune surse de grăsimi, proteine și puțini carbohidrați, potrivit tuturor specialiștilor în alimentație sănătoase.

La scurt timp după masă, medicul și-a luat glicemia și a constatat că era în valori normale.

Apoi, Mihail Pautov a mâncat coaste de porc cu salată și cartofi prăjiți. De data aceasta, glicemia sa a sărit la 130-140, apoi a scăzut la 80 și iar a crescut brusc.

Reputatul medic susține că oscilația observată a fost provocată de cartofii prăjiți. El a repetat experimentul, doar că a doua oară a eliminat cartofii din meniu. Glicemia a rămas în limite normale, a observat el.

„De fiecare dată când am mâncat cartofi, glicemia a luat-o mereu în sus, mai mult decât atunci când am mâncat înghețată, prăjituri.

Explicația e simplă: cartofii conțin cantități mari de amidon, care este transormat de organism în glucoză pură. Mai bine mănânci doar carne cu salată și la final o cupă mică de înghețată decât să incluzi și cartofii”, a tras concluzia dr. Mihail Pautov.

CITEȘTE ȘI:

Mâncarea favorită a românilor, plină de E.COLI și mucegai. Acest preparat a fost comandat o dată la 10 secunde în 2023

Cele 8 alimente care provoacă ALERGII, potrivit doctorului Mihail Pautov, „medicool” lui Cătălin Măruță

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și