Medicul ortoped, condamnat acum doi ani pentru MOARTEA unui copil de 9 ani, a fost ELIBERAT condiționat
Medicul ortoped Paul Iancu, de la Spitalul din Slatina, a fost condamnat, în 2017, printr-o decizie a Judecătoriei Slatina, la 3 ani și șase luni de închisoare.
Medicul a fost eliberat condiționat, iar acum este pensionar.
„Admite contestația formulată de petentul – condamnat Iancu Paul, împotriva sentinței penale nr. 176/04.02.2019, pronunțată de Judecătoria Drobeta Turnu Severin în dosarul nr. 652/225/2019. Desființează parțial sentința atacată și rejudecând: Admite cererea de liberare condiționată privind pe condamnatul Iancu Paul. Dispune liberarea condiționată a contestatorului condamnat, Iancu Paul din executarea pedepsei de 3 ani și 6 luni închisoare, aplicată prin sentința penală nr. 681/2017, pronunțată de Judecătoria Slatina. Dispune punerea de îndată în libertate a contestatorului condamnat, Iancu Paul de sub puterea mandatului nr. 834/2018, emis de Judecătoria Slatina dacă nu este privat de libertate în altă cauză. (…) Definitivă”, este soluția dată de magistrații mehedințeni.
În același dosar a fost condamnat la aceeași pedeapsă și medicul Mircea Tusciuc. Și acesta a cerut eliberarea condiționată din închisoare, însă cererea sa nu a fost încă soluționată.
Cei doi medici au fost trimiși în judecată în anul 2012 de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, fapta de care aceștia sunt acuzați având loc la sfârșitul lunii mai a anului 2010.
Conform rechizitoriului, în 23 mai 2010, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, medicul ortoped Paul Iancu nu l-ar fi examinat corespunzător pe minorul Cristian Grigore, în vârstă de 9 ani, din Șerbănești, județul Olt, care se prezentase pentru îngrijiri medicale cu ambulanța, stabilind în mod eronat diagnosticul.
De asemenea, medicul chirurg pediatru Mircea Tusciuc nu a acordat îngrijirile medicale necesare copilului pe perioada internării și a decis, în mod inoportun, externarea pacientului pe 26 mai.
În aceeași seară, copilul a fost adus înapoi la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în stare gravă, iar acesta a murit în timpul zilei ce a urmat.
„Pacientul a fost reinternat în aceeași seară, iar în dimineața următoare inculpatul a decis amputarea membrului superior al minorului, însă din cauza complicațiilor intervenite, acesta a decedat la 27 mai 2010. Raportul de expertiză medico-legală întocmit în cauză a concluzionat faptul că decesul minorului s-a produs urmare a modului necorespunzător de stabilire a diagnosticului de către cei doi inculpați, acordarea unor îngrijiri medicale neadecvate, nediagnosticarea în timp util a complicațiilor tanato-generatoare, a lipsei de supraveghere atente și corecte a bolnavului la internare și pe perioada internării”, au arătat reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.
Foto: Hepta