Există lucruri simple, susținute de știință, pe care poți să le faci pentru a fi mai sănătos în noul an. Toate aceste gesturi și obiceiuri te pot ajuta să învingi mai repede bolile, să ai mai multă energie și în final să trăiești mai mult.
Adaugă lapte la cafea – Două studii au arătat că acest obicei sporește efectul antiinflamator al băuturii.
Mănâncă mai devreme dimineața – Un studiu realizat pe un eșantion de 130.000 de persoane a arătat că riscul de boli cardiovasculare crește cu 6% pentru fiecare oră în care este amânat micul dejun.
Te lași în jos și te ridici – Acest exercițiu simplu este recomandat pentru oamenii care stau mult timp pe scaun. Un studiu a arătat că 15 de astfel de repetări, făcute la fiecare 20 de minute, au sporit abilitățile cognitive ale participanților.
Tragi un pui de somn dacă simți nevoia – Un studiu realizat de University College London a arătat că oamenii care ațipesc frecvent au un creier mai tânăr.
Citește și: Vitamina D, un elixir al tinereții. Lipsa ei duce la probleme de sănătate
Mergi măcar puțin – Doar 4.000 de pași efectuați zilnic reduc riscul de deces din orice cauză, potrivit unor cercetători din Polonia.
Poți încerca o dietă (mai) ușor de ținut, benefică pentru inimă – The American Heart Association a analizat 10 diete și a ajuns la concluzia că cea mai bună pentru inimă este DASH, care susține reducerea consumului de sare, zahăr, alcool și de mâncăruri procesate.
Dacă mănânci mai bine, vei dormi mai bine – Cercetători din Suedia au descoperit că somnul celor care mănâncă multe grăsimi și cantități mari de zahăr au un somn de calitate mai slabă decât cei care nu consumă astfel de alimente sau le consumă în cantități mici.
Nu uita de magneziu – Cele mai bogate surse de magneziu sunt verdețurile, nucile, semințele, fasolea uscată, cerealele integrale, germenii de grâu și tărâțele de ovăz. Magneziul susține sănătatea creierului și previne îmbătrânirea acestui organ, potrivit cercetărilor.
Ai grijă la consumul de sare – Sarea, consumată în cantități mari, nu provoacă doar probleme ale sistemului cardiovascular, ci crește și riscul de diabet de tip 2, potrivit unui nou studiu.