Mierea de albine, consumată ZILNIC, are beneficii uriașe pentru sănătate. Iată ce s-a descoperit până acum!

Publicat: 04 07. 2024, 14:57
Mierea de albine, consumată zilnic, are beneficii uriașe pentru sănătate / Sursa foto: Shutterstock

Beneficiile pentru sănătate aduse de mierea de albine nu pot fi contestate de nimeni, iar specialiștii în nutriție, dar nu numai ei recomandă consumul cu regularitate. Și moderație, în același timp, căci orice exces este periculos.

Mierea de albine este considerată un aliment care face minuni, spun experții.

Mierea, un aliment unic

Fiind produsă doar din polenul diferitelor plante, mierea este un aliment unic, natural și cu beneficii multe asupra sănătății.

Albinele produc mai multă miere decât pot consuma și din acest motiv oamenii au șansa să se bucure din plin de beneficiile acestui aliment minunat.

Mierea de albine are mai multe beneficii, dintre care merită să enumerăm o parte.

Mierea de albine îngrijește tenul

Specialiștii în dermatologie știu că mierea de albine se folosește pentru hidratarea tenului. Totodată, ajută și în „lupta” cu acneele.

Mierea se aplică în strat subțire pe față și se lasă să acționeze timp de 10 minute, după care fața se spală cu apă călduță.

Totodată, mierea de albine ajută și la înmuierea călcâielor îngroșate. Soluția care poate fi folosită este un amestec de miere de albine cu bicarbonat de sodiu. Se face o pastă care se aplică pe călcâie și se lasă să acționeze, apoi se spală zona.

În fine, mierea are și efecte antifungice.

Imunitate crescută cu miere de albine

Medicii susțin că mierea de albine crește imunitatea și ajută la o vindecare mai rapidă în cazul răcelilor sau al gripei. De fapt, acționează ca o „armă” cam împotriva tuturor inflamațiilor asociate cu răceala.

Mierea se consumă adăugată în ceai călduț, nu fierbinte.c Se știe că, la temperaturi mai mari de 40 de grade, mierea își pierde proprietățile.

Rolul mierii în sănătatea tractului intestinal

Pentru menținerea unui sistem digestiv sănătos, mierea de albine este ideală întrucât conține probiotice naturale, benefice tractului intestinal.

În același timp, ajută și la o digestie sănătoasă.

Vorbind despre ce tip de miere este indicată, specialiștii spun că mierea de salcâm ajută cel mai mult.

Cătină cu miere rețetă pentru acasă

Cea mai ușoară rețetă de cătină cu miere pe care oricine o poate ține minte este aceasta: amestecă două… Vezi AICI rețeta, trucurile pentru conservare, administrarea corectă și contraindicațiile.

Iată câteva dintre beneficiile consumului de cătină cu miere:

  • întărește imunitatea
  • efect anti-îmbătrânire
  • scăderea colesterolului
  • susținerea sănătății inimii
  • reglarea hormonilor
  • efect antiinflamator
  • îmbunătățirea vederii
  • proprietăți anti-tumorale
  • ameliorarea afecțiunilor gastrointestinale

CITEȘTE ȘI:

Sănătatea înainte de toate! Combinația perfectă pentru o sănătate de fier: Cătină cu miere

Care este cel mai SĂNĂTOS înlocuitor pentru zahăr, potrivit dr. Vlad Ciurea. Principalul avantaj este că nu schimbă gustul alimentelor