Mihaela Bilic a ales „alimentele perfecte pentru IMUNITATE”. Ce este bine să mâncăm toamna
Mihaela Bilic spune că toamna este indicat să mâncăm alimente care sunt potrivite pentru întărirea sistemului imunitar. Reputatul medic nutriționist a explicat, la Pro TV, și care sunt vitaminele de care corpul omenesc are nevoie.
Astfel, pentru a preîntâmpina orice problemă, este bine să ne pregătim din timp, spune Bilic.
Bilic recomandă „alimentele care au culturi de bacterii vii”
„Nouă ne place să credem că mâncarea este soluția, însă organismul nostru nu este bine dotat să extragă, iar pe noi ne apucă preocuparea în momentul în care apare gripa și răceala, neștiind că ar trebui să o luăm un pic mai devreme.
De fapt, imunitatea nu este o noțiune abstractă, ci ține de acele două kilograme de bacterii care trăiesc cu noi. Nu realizăm că ele trebuie hrănite, diversificate.
Aș recomanda, în primul rând, alimentele care au culturi de bacterii vii. Niciodată nu ne strică să mâncăm alimente fermentate, iaurtul e cel mai banal exemplu. Orice produs lactat fermentat este bun. La capitolul probiotice, avem nevoie de ele tot timpul. Dacă nu avem suficient de multe alimente fermentate în dietă, putem să apelăm la suplimente probiotice. Nu se întâmplă nimic. Sunt singurele care nu au contraindicații. Nu
Tot la capitolul nevoi ale organismului, acum că a venit frigul avem nevoie de grăsimi, și nu neapărat pentru numărul de calorii, ci avem nevoie de vitamina D, care este în grăsime, avem nevoie de vitamina A, care din nou este o vitamină prezentă în grăsime, și culmea în grăsimea de origine animală.
Deci, la capitolul grăsimi vegetale, nu suntem atât de în carență.
„Avem nevoie de grăsimi animale”
Avem nevoie de grăsimi animale, deci nu trebuie să ne fie frică de unt, nu trebuie să ne fie frică de ficăței, carne un pic împănată. De acolo, din grăsime, ne luăm și vitamina A și vitamina D. Ele sunt esențiale pentru imunitate.
Majoritatea populației are carență de vitamina D. Nu stăm suficient la Soare, organismul nostru nu mai produce destul, nu avem suficientă în mâncare, și atunci, din nou, suplimentele sunt o variantă care pot completa eficient mai ales în perioada în care avem amenințări de boală.
Vitamina D este potențată de magneziu. Magneziul îl avem în semințe și atunci ar fi bine să asociem vitamina D cu magneziu ca să avem un efect potent.
La capitolul Zinc avem o asociere isteață, Zinc cu vitamina C. Dacă ar fi să punem pe o masă fructele necesare pentru vitamina C, s-ar putea să fie din punct de vedere cantitativ mult, când vorbim de fructe vorbim și de aportul de fructoză, deci nu putem să ne îndopăm cu fructe.
Este o perioadă în care imunitatea ar trebui să fie un pic mai accelerată și atunci, că sunt alimente, că sunt suplimente, nu în ultimul rând Omega 3, că tot vorbeam de grăsime, nici el nu trebuie uitat. Vitamina D, Vitamina C, Magneziu, Omega 3, probiotice, Vitamina A, dietă diversificată”, este sfatul pe care-l dă Mihaela Bilic când vine vorba de alimentație în sezonul de toamnă.
CITEȘTE ȘI:
Este sau nu bine să bem COCA-COLA? „Diagnosticul” surprinzător al dr. nutriționist Mihaela Bilic
Ce ascundea rețeta ORIGINALĂ a Coca-Cola. Cum a fost inventată cea mai populară băutură din istorie