Mihaela Bilic, despre cum putem câștiga lupta cu kilogramele fără să renunțăm la alimentele preferate: „Se poate SLĂBI cu sarmale și cartofi prăjiți”
Putem slăbi fără să renunțăm la alimente precum sarmale sau cartofii prăjiți? Nutriționistul Mihaela Bilic are răspunsul la această întrebare.
Multe persoane care vor să piardă kilogramele acumulate încearcă să slăbească apelând la diverse diete. Multe dintre ele ajung să fie un eșec total, iar altele își dovedesc eficiența pentru o perioadă scurtă de timp.
Nutriționistul Mihaela Bilic spulberă multe dintre teoriile legate de slăbit și spune că se poate câștiga lupta cu kilogramele fără să renu
nțăm la alimentele preferate, inclusiv la sarmale și cartofi prăjiți.
„Se poate slăbi cu cartofi prăjiți”
„Se poate slăbi și cu sarmale, și cu ardei umpluți, și cu sandviciuri, și, bineînțeles, și cu cartofi prăjiți. Diferența o face cantitatea. Organismul trebuie să primească puține calorii.
Și, uite, culmea, nu doar alimentele dietetice au puține calorii. Putem să mâncăm puțin și din alimentele care sunt bogate în zahăr sau grăsimi” – a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic, citată de Realitatea.
Ce spune Mihaela Bilic despre carnea cu cartofi
Mihaela Bilic subliniază că este o greșeală să spunem că asocierea dintre carne și carbohidrați, ar fi una dăunătoare, „când de fapt este lucrul cel mai sănătos și echilibrat din punct de vedere nutritiv”, spunea ea.
„Sunt sigură că mulți telespectatori se confruntă cu această dilemă. Asocierea dintre carne și carbohidrați a ajuns să fie considerată o greșeală, când de fapt este lucrul cel mai sănătos și echilibrat din punct de vedere nutritiv.
De unde a apărut ideea că nu ai voie să mănânci carne cu garnitură de cartofi sau cu pâine? De la cei care promovează dietele proteice”, a declarat Mihaela Bilic în cadrul emisiunii „Doctor de bine” de pe Protv.
Mihaela Bilic: „Asta pune organismul într-un dezechilibru”
Mihaela Bilic spune că nu trebuie să confundăm preparatele pentru o dietă cu cele pentru o persoană care poate mânca aproape orice. Carnea cu cartofi nu este utilă doar celor care urmează un regim alimentar.
”Confundăm slăbitul cu sănătatea și disocierea cu normalitatea. Când eliminăm din farfurie făinoasele și cartofii o facem pentru că vrem să slăbim, dar asta pune organismul într-un dezechilibru.
Fără carbohidrați, caloriile nu pot fi transformate în grăsimi de rezervă, acesta e mai nou motivul pentru care friptura se mănâncă cu salată, în loc de garnitură. Pentru cei care nu au probleme de silueta și vor să mănânce echilibrat, farfuria ideală trebuie să conțină și carne, și făinoase, și legume”, a mai spus Mihaela Bilic.