Este sănătos să mâncăm acel preparat preferat de milioane de români? Nutriționistul Mihaela Bilic răspunde la această întrebare.
Carnea cu cartofi reprezintă un preparat delicios, preferat de numeroși români, dar cât de sănătos este?
Nimeni nu poate nega că gustul acestei rețete este minunat, dar cât de sănătos ar fi acest răsfăț?
Mihaela Bilic a spus că ideea faptului că mâncarea amintită este nocivă a pornit de la persoanele care promovează anumite diete „sănătoase”.
Mihaela Bilic subliniază că este o greșeală să spunem că acest preparat, carnea cu cartofi, de fapt asocierea dintre carne și carbohidrați, ar fi una dăunătoare, „când de fapt este lucrul cel mai sănătos și echilibrat din punct de vedere nutritiv”, spunea ea.
”Sunt sigură că mulți telespectatori se confruntă cu această dilemă. Asocierea dintre carne și carbohidrați a ajuns să fie considerată o greșeală, când de fapt este lucrul cel mai sănătos și echilibrat din punct de vedere nutritiv.
De unde a apărut ideea că nu ai voie să mănânci carne cu garnitură de cartofi sau cu pâine? De la cei care promovează dietele proteice”, a declarat Mihaela Bilic în cadrul emisiunii ”Doctor de bine” de pe Protv.
Mihaela Bilic spune că nu trebuie să confundăm preparatele pentru o dietă cu cele pentru o persoană care poate mânca aproape orice. Carnea cu cartofi nu este utilă doar celor care urmează un regim alimentar.
”Confundăm slăbitul cu sănătatea și disocierea cu normalitatea. Când eliminăm din farfurie făinoasele și cartofii o facem pentru că vrem să slăbim, dar asta pune organismul într-un dezechilibru.
Fără carbohidrați, caloriile nu pot fi transformate în grăsimi de rezervă, acesta e mai nou motivul pentru care friptura se mănâncă cu salată, în loc de garnitură. Pentru cei care nu au probleme de silueta și vor să mănânce echilibrat, farfuria ideală trebuie să conțină și carne, și făinoase, și legume”, a mai spus Mihaela Bilic.