Așa cum și-a obișnuit fanii de pe social media, Mihaela Bilic vine cu noi sfaturi prețioase pentru părinți. De data aceasta, ea dezvăluie care este alimentul ce duce la obezitate infantilă.
Din păcate, mulți copii îl consumă seara, la cină, după cum arată reputatul medic nutriționist.
Venind în sprijinul părinților, ea spune ce ar trebui să conțină meniul celor mici pentru a se evita neplăcerile ulterioare.
Pentru a avea un trup sănătos este bine să echilibrăm farfuria cu alimente potrivite. Iar acest sfat se aplică atât adulților, cât și copiilor.
Vorbind despre situația celor mici, Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă cu privire la alimentul pe care mulți îl consumă în special seara, la cină. Din păcate, prezintă un risc mare ca micuții să dezvolte, ulterior, obezitate.
Cel mai indicat este ca părinții să respecte un plan alimentar pentru copii.
Când vine vorba de mâncare, cei mici sunt mofturoși, dar părinții au obligația să știe că, dacă este consumată în exces, carnea poate fi inamicul numărul 1 fiindcă duce la acumularea de grăsime. Iar cu timpul, asta se ajunge la obezitate.
Din acest motiv meniul copiilor trebuie să fie cât mai divers și să se bazeze pe alimente sănătoase care au beneficii.
Atenție, carnea nu trebuie eliminată din alimentația copiilor, dar se recomandă consumul cu moderație. De exemplu, în loc să se consume la două, trei mese pe zi, uneori inclusiv la cină, carnea poate fi mâncată de maximum trei ori pe săptămână, consideră Mihaela Bilic.
„Prea multe proteine la vârsta de 4 ani = kilograme în plus la 7 ani. Dacă până acum dădeam vina pe zahăr și grăsimi pentru excesul de greutate, studiile recente arată că prea multă carne duce la obezitate”, apreciază medicul Mihaela Bilic.
„Singura soluție pentru controlul siluetei este diminuarea consumului global de mâncare, adică mai puține proteine, mai puțin zahăr, mai puține grăsimi. Chiar dacă pare ciudat, e mai sănătos să fii flămând decât îndopat cu carne/proteine!” – Mihaela Bilic
Și mezelurile și produsele semipreparate duc la obezitate, nu doar carnea. De fapt, cam orice se consumă în exces este nerecomandat, asigură medicul nutriționist.
CITEȘTE ȘI:
Cum se face corect și sănătos carnea la grătar. Dr. nutriționist Mihaela BILIC a dezvăluit secretul