Prima pagină » Sănătate » Mihaela BILIC numește fructul care elimină oboseala și stimulează creierul. Ce proprietăți are

Mihaela BILIC numește fructul care elimină oboseala și stimulează creierul. Ce proprietăți are

Mihaela BILIC numește fructul care elimină oboseala și stimulează creierul. Ce proprietăți are

Știai că există un fruct care elimina oboseala și, în același timp, stimulează creierul? Acesta poate fi aliatul tău în fiecare zi, fiind consumat cu regularitate chiar de medicul Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai importanți experți în nutriție din România.

Bilic știe ce fructe fac minuni

Dintre toate fructele, unul stimulează excelent activitatea creierului și oferă tonus organismului. Chiar medicul Mihaela Bilic îl consumă în fiecare zi și se declară încântată de beneficiile resimțite.

Fructele au foarte multe vitamine și minerale, motiv pentru care este indicat să le includem, împreună cu legumele, în dieta noastră zilnică.

Recent, medicul nutriționist a vorbit despre meniul său și a spus, direct, ce nu lipsește niciodată din dieta pe care o urmează cu strictețe.

Dacă unele alimente mai pot fi înlocuite, acest fruct este prezent tot timpul. O ajută să înlăture oboseala resimțită de organism după multe ore de muncă și, în același timp, îi stimulează activitatea cerebrală.

  • „Când vine vorba de fructe oleaginoase, știm că sunt gustarea ideală, sățioasă, pline de fibre, minerale și grăsimi nesaturate valoroase pentru sănătate” – Mihaela Bilic

Nucile sunt bogate în fibre și minerale

Nucile, fruct oleaginos, sunt extrem de sănătoase, dar foarte important este să fie consumate crude, pentru că se digeră mult mai ușor.

Nu în ultimul rând, contează și cantitatea de nuci consumată.

Bogate în fibre și minerale, nucile conțin și grăsimi nesaturate, care sunt cele mai valoroase pentru sănătate. Acest fruct conferă energie și sporește performanțele fizice și intelectuale.

Este suficient să mâncăm doar un pumn de miez de nucă pe zi pentru a ne bucura de toate aceste beneficii.

„Aceste fructe se numesc oleaginoase pentru că au concentrate multe grăsimi în structura lor. Grăsime înseamnă multe calorii dar și mai greu de digerat, mai ales când avem o bilă leneșă. Cu cât acești sâmburi sunt mai uscați și mai deshidratați, cu atât «cad» mai greu, așa că multe persoane aleg să-i consume după ce îi țin câteva ore în apă.

Nu asteptați ca nucile să se usuce și să se râncezească prin cămară, faceți o cură de minerale și iod, accelerază metabolismul, înlătură oboseala și crește performanțele fizice și intelectuale.

Un pumn de miez de nucă zilnic… e la îndemâna oricui”, ne sfătuiește Mihaela Bilic.

CITEȘTE ȘI:

Mihaela Bilic spune ADEVĂRUL despre produsele bio. Lucrurile neștiute despre alimentele consumate de tot mulți oameni

Mihaela BILIC dă de pământ cu obiceiurile americanilor: „Ferească Dumnezeu! De ce?”

Medicul nutriționist Mihaela BILIC demontează mitul mămăligii: Cât de sănătoasă este, de fapt?

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a spus adevărul despre SUSHI. Este sau nu sănătos?

Metoda recomandată de Mihaela Bilic pentru a scăpa rapid de kilogramele în plus: „Măreşte senzaţia de saţietate”

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și