Prima pagină » Sănătate » Mihaela Bilic prezintă desertul-minune care ajută în caz de constipație. „Nu are ZAHĂR”

Mihaela Bilic prezintă desertul-minune care ajută în caz de constipație. „Nu are ZAHĂR”

Mihaela Bilic prezintă desertul-minune care ajută în caz de constipație. „Nu are ZAHĂR”

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai activi medici nutriționiști pe social media din România.

Într-o postare pe Facebook, ea ne prezintă un desert-minune care ajută în caz de constipație.

„E gustos și ajută”

Vorbindu-le miilor de fani de pe Facebook, Mihaela Bilic a povestit cum și-a uitat bolul cu micul dejun în frigider. A vrut să mănânce un iaurt cu fructe făcut în casă.

Ea pusese în vas și câteva prune uscate.

Această „greșeală” s-a dovedit una excelentă pentru ea, fiindcă Mihaela Bilic a câștigat un desert natural peste așteptări!

„Deloc complicat! A meritat”, le-a povestit medicul nutriționist prietenilor săi virtuali de pe Facebook.

Vizibil încântată, Mihaela Bilic  recomandă și altora desertul-minune care ajută la constipație. „Nu are zahăr, e gustos și te și ajută în caz de constipație”, și-a lăudat ea „marfa”.

Bilic, sfat pentru o digestie corectă

Tot Mihaela Bilic ne spune și cum să rezolvăm orice problemă de digestie. Secretul este să mestecăm îndelung mâncarea, ne spune reputatul medic nutriționist.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Mihaela Bilic arată că mestecatul îndelungat oferă senzația de sațietate și ajută digestia. Secretul este, așadar, să mestecăm îndelungat fiecare aliment.

Digestia începe în gură…… Și ăsta este motivul pentru care înțelepții budiști ne sfătuiesc să mestecam până și apa!

Rolul masticației este multiplu: reduce dimensiunea bucăților de mâncare ca să putem să le înghițim, umidifiază și înmoaie alimentele, fragmentează fibrele și facilitează acțiunea salivei, care are rol în digestia glucidelor. Doar la gândul mâncării, înainte de a introduce prima îmbucătură în gură, glandele salivare încep să secrete salivă.

Există 2 tipuri de salivă: cea produsă în partea anterioară a gurii, cu rol de umidificare a alimentelor și cea produsă în fundul gurii, mai vâscoasă, destinată lubrifierii pasajului spre esofag.

Saliva conține enzime numite amilaze care declanșează digestia chimică a glucidelor încă din cavitatea bucală”, arată specialistul în nutriție

Citește AICI mai multe.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și