Carne de pui sau porc?, este întrebarea pusă de medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook . Odată cu venirea toamnei și scăderea temperaturilor, se schimbă și apetitul.
„Frigul ne îndeamnă să mâncăm alimente hrănitoare, gata cu verdețurile, ne e poftă de carne! Și bine facem, indiferent de culoare și de animalul de la care provine, carnea este cea mai valoroasă sursă de proteine complete”.
Medicul spune că proteinele din carne țin de foame multe ore și au calorii negative. Organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor.
„Carnea nu îngrașă, ci mai degrabă ajută la slăbit. Facem ce facem și tot la slăbit am ajuns! Întrebarea este ce alegem: vită, porc sau pui?”, se întreabă Mihaela Bilic.
Potrivit Mihaelei Bilic, ar trebui să mâncăm mai multă carne de pui, porc sau vită, deoarece aceasta conține proteine „complete”, toți cei 9 aminoacizi esențialei în cantități arhisuficiente.
„Odată cu schimbarea anotimpului se schimbă și apetitul, frigul ne îndeamnă să mâncăm alimente hrănitoare, gata cu verdețurile, ne e poftă de carne!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.
„Și bine facem, indiferent de culoare și de animalul de la care provine, carnea este cea mai valoroasă sursă de proteine complet”, a mai spus Bilic.
Potrivit medicului nutriționist, ambele opțiuni sunt sănătoase:
„Dacă mă întrebați pe mine, eu aleg porc…dar fiecare e liber să aleagă ce-i place, carne să fie”, a spus Mihaela Bilic.
Citește și: Doctorul Mihaela Bilic a spus ADEVĂRUL: Îngrașă sau nu carnea, de fapt?