Prima pagină » Sănătate » Mihaela Bilic: „Pui sau porc? Odată cu schimbarea anotimpului se schimbă și APETITUL”

Mihaela Bilic: „Pui sau porc? Odată cu schimbarea anotimpului se schimbă și APETITUL”

Mihaela Bilic: „Pui sau porc? Odată cu schimbarea anotimpului se schimbă și APETITUL”
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock

Carne de pui sau porc?, este întrebarea pusă de medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook .  Odată cu venirea toamnei și scăderea temperaturilor, se schimbă și apetitul.

„Frigul ne îndeamnă să mâncăm alimente hrănitoare, gata cu verdețurile, ne e poftă de carne! Și bine facem, indiferent de culoare și de animalul de la care provine, carnea este cea mai valoroasă sursă de proteine complete”.

Mihaela Bilic: „Carnea nu îngrașă, ci ajută la slăbit”

Medicul spune că proteinele din carne țin de foame multe ore și au calorii negative. Organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor.

„Carnea nu îngrașă, ci mai degrabă ajută la slăbit. Facem ce facem și tot la slăbit am ajuns! Întrebarea este ce alegem: vită, porc sau pui?”, se întreabă Mihaela Bilic.

Ce ar trebui să mănânci când vine frigul, pentru o sănătate de FIER

Potrivit Mihaelei Bilic, ar trebui să mâncăm mai multă carne de pui, porc sau vită, deoarece aceasta conține proteine „complete”, toți cei 9 aminoacizi esențialei în cantități arhisuficiente.

Mai mult, carnea are și vitamine din complexul B și minerale esențiale, printre care zinc și fier.

„Odată cu schimbarea anotimpului se schimbă și apetitul, frigul ne îndeamnă să mâncăm alimente hrănitoare, gata cu verdețurile, ne e poftă de carne!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

„Și bine facem, indiferent de culoare și de animalul de la care provine, carnea este cea mai valoroasă sursă de proteine complet”, a mai spus Bilic.

Carne sau porc? Medicul nutriționist optează pentru carnea de porc

Potrivit medicului nutriționist, ambele opțiuni sunt sănătoase:

  • carnea de pui este cea mai consumată carne la nivel mondial, în ultimii 50 de ani producția a crescut cu 200%.  Este o carne albă, fragedă, cu mai puțină grăsime și acizi grași saturați decât carnea roșie, cu un conținut mare de proteine de calitatea întâi, ușor de gătit și pe gustul multor persoane. Grăsimea se concentrează în piele, nu pătrunde printre fibrele cărnii și este ușor de eliminat. Este o grăsime bogată în acizi grași mononesaturați (similari cu cei din uleiul de măsline);
  • „O fi puiul cea mai consumată carne la nivel mondial, dar sper că la noi, la români, porcul să fie campion!”, scrie Mihaela Bilic. Carnea de porc este tot o carne albă, în cărțile de nutriție e pusă alături de carnea de pasăre și de vițel. Porcul este un animal omnivor, de aceea grăsimea lui este mai puțin saturată, deci mai sănătoasă, față de grăsimea rumegătoarelor, adică vită sau oaie. Mușchiulețul are doar 4% grăsime, în timp ce costițele și ceafa împănate au până la 15% grăsime. Nu tot porcul e gras!  Porcul are avantajul că nu trebuie hrănit intensiv, poate fi sacrificat la orice vârstă și la orice greutate și va fi bun din vârful urechilor până în vârful cozii;

„Dacă mă întrebați pe mine, eu aleg porc…dar fiecare e liber să aleagă ce-i place, carne să fie”, a spus Mihaela Bilic.

Citește și: Doctorul Mihaela Bilic a spus ADEVĂRUL: Îngrașă sau nu carnea, de fapt?

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Alarma medicilor: Boala care revine și amenință bebelușii
Digi24
Avionul premierului slovac a fost puternic avariat pe aeroportul din Bruxelles: „Nu se mai poate zbura cu el”
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather, anunț de ultimă oră: Pe ce dată vine iarna în București, de fapt
Prosport.ro
Loredana nu-și mai lasă soțul să muncească în Germania, deși e milionar, pentru că s-a plictisit de stilul de viață de acolo
Adevarul
Mierea miraculoasă din România, mai puternică decât unele antibiotice. Depășește în eficiență multe produse faimoase la nivel mondial
Mediafax
Sărbătorile dăunează grav sănătății. Ce probleme medicale riscă românii în această perioadă
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Digi24
Colacul de salvare primit de Rusia de la China pe timp de război vine cu un preț: „O inversare completă și jenantă”
Cancan.ro
GESTUL făcut de nepoata Rodicăi Stănoiu, după a doua slujbă de înmormântare a fostului ministru al Justiției
Ce se întâmplă doctore
Vremea se schimbă radical înainte de sărbători! Care sunt zonele în care va ninge abundent de Crăciun
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Un român a mers ani de zile cu o Toyota hibrid, dar nu i-a făcut niciun schimb de ulei: „Am crezut că e electrică”
Descopera.ro
Savantul care a riscat TOTUL pentru a salva omenirea
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. ION: – Părinte, am voie să mă uit după femei cu posteriorul mare?
Descopera.ro
De ce unii oameni sunt mai triști sau stresați de Crăciun?