Mihaela Bilic: „Între fructele uscate și fructele oleaginoase e o diferență de 300 de calorii / Deși în supermarket sunt puse în cadrul aceluiași raion”
Nutriționistul Mihaela Bilic explică care este deosebirea dintre fructele uscate și cele oleaginoase și spune că în supermarket sunt puse în același raion, deși între ele există o diferență de 300 de calorii!
„Nu confundați!! Între fructele uscate și fructele oleaginoase e o diferență de 300 calorii.
Deși în supermarket sunt puse în cadrul aceluiași raion și de multe ori se găsesc împreună în cadrul aceluiași ambalaj, fructele uscate/deshidratate și fructele oleaginoase sunt 2 categorii de alimente complet diferite.
Fructele uscate (caise, prune, stafide, smochine) sunt de 6-8 ori mai concentrate decât fructele proaspete, conțin în principal glucide (fructoză) și au în medie 250 cal/100g.
„Fructele oleaginoase (nuci, alune, semințe, migdale, fistic) sunt un fel de super-food”
Fructele oleaginoase (nuci, alune, semințe, migdale, fistic) sunt un fel de super-food, o esență de nutrienţi concentrați într-un volum mic: 40% grăsimi, 30% proteine, 20% glucide și 550-600cal/ 100g.
E drept că amândouă sortimentele trebuie mâncate cu bucata. Porția corectă este de 4-5 bucăți pentru fructele deshidratate și 8-10 bucăți când vine vorba de migdale, fistic sau sâmburi de nucă. Da, doar atât!”, a scris nutriţionist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Instagram.
Planta banală care are mai multă vitamina C decât lămâia! Mihaela Bilic: „Este excelent în pandemie / Mâncați cu snopul”
Mihaela Blic, medic nutriționist, susține că banalul pătrunjel conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie. Pătrunjelul depășește toate legumele și fructele la acest capitol, dar trebuie consumat mai mult decât punem în general la ciorbe sau tocănițe.
„Pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie! Pentru că ne aflăm în plină pandemie virală, vitamina C este cea mai celebră dintre vitamine pentru că are proprietăți antioxidante – ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi și procesele oxidative, întărind astfel sistemul imun.
„Adevărul este că legumele sunt mult mai bogate în vitamina C comparativ cu fructele”
Când vine vorba de surse naturale de vitamina C, primul nostru gând este la lămâi și citrice în general. Adevărul este că legumele sunt mult mai bogate în vitamina C comparativ cu fructele, iar campionul este nimeni altul decât banalul pătrunjel. Cu un conținut de aproape 200 mg vitamina C/100 g, pătrunjelul depășește toate celelalte fructe și legume: ardei gras roșu 160 mg, suc de lămâie 128 mg, ardei gras verde 120 mg, kiwi 92 mg, căpșuni 67 mg, suc de portocale 54 mg”, a scris pe Instagam Mihaela Bilic.
Medicul nutriționist mai spune că pătrunjelul trebuie mâncat cu snopul!