Prima pagină » Sănătate » Miracol într-un spital din Marea Britanie: O bebelușă trăiește, în ciuda faptului că medicii i-au dat mai puțin de 10% șanse de supraviețuire

Miracol într-un spital din Marea Britanie: O bebelușă trăiește, în ciuda faptului că medicii i-au dat mai puțin de 10% șanse de supraviețuire

Miracol într-un spital din Marea Britanie: O bebelușă trăiește, în ciuda faptului că medicii i-au dat mai puțin de 10% șanse de supraviețuire
Miracol: O fetiță a supravieţuit deşi avea mai puțin de 10 % şanse / Sursa foto: Facebook RACHEL STONEHOUSE

Un copil căruia i s-au dat mai puțin de 10% șanse de supraviețuire când s-a născut, la 22 de săptămâni, a depășit șansele și trăiește. La naștere, pe 6 septembrie 2022, Imogen cântărea doar 515 grame.

Acum, după 132 de zile de spitalizare, copilul de șase luni a fost externat și ajuns acasă, în Bridgend.

Mama ei, Rachel Stonehouse, în vârstă de 28 de ani, a spus: „Imogen a trecut prin atât de multe. Mai multe decât vom trece vreodată în viața noastră”.

Din informațiile existente, cel mai prematur supraviețuitor din lume este Curtis Zy-Keith Means din SUA, născut la 21 de săptămâni și o zi, cu 11 zile mai devreme decât Imogen.

Medicii spun că fetița a avut o sângerare de gradul trei la creier

Rachel a mers inițial la Spitalul Princess of Wales din Bridgend, la doar câteva zile după petrecerea de dezvăluire a sexului lui Imogen, pentru că sângera. Ulterior, i s-a rupt apa, iar o ambulanță a transfert-o la Spitalul Singleton, notează BBC.

„A fost atât de înfricoşător. Durerea a fost îngrozitoare… Intrasem în modul de supravieţuire pentru mine şi copilul meu şi am încercat să continui să respir prin durere”, a spus Rachel.

Ea spune că în acele momente s-a gândit: „Acest copil ar trebui să fie în burta mea, dar nu este. Acest făt este acum copilul meu în fața mea și acum trebuie să am încredere în toți acești oameni din jurul meu”.

Ulterior, părinților bebelușei li s-a spus că fetița a avut o sângerare de gradul trei la creier.

În cele 98 de zile petrecute în unitatea de terapie intensivă neonatală a depăşit nenumărate obstacole, inclusiv un murmur cardiac, o hemoragie pulmonară şi numeroase transfuzii de sânge.

Moașele au ajutat-o pe Rachel să obțină colostru și, cu ajutorul lor, a reușit să o alăpteze pe Imogen până când acesta a ajuns la circa 16 săptămâni.

Imogen este acum acasă, dar încă are nevoie de oxigen

Spitalul a oferit găzduire cuplului în apropiere timp de 13 săptămâni pentru a se asigura că pot fi cu Imogen cât mai mult posibil şi a oferit consiliere pentru tulburarea de stres posttraumatic.

Pe 15 ianuarie, Imogen a fost mutată la unitatea de îngrijire specială pentru copii de la Spitalul Princess of Wales, unde a petrecut încă 34 de zile.

„A fost cea mai înfricoşătoare perioadă din viaţa mea, dar personalul a fost uimitor cu mine şi cu familia mea. Au avut întotdeauna încredere în mine ca mamă şi în instinctele mele”, a spus mama lui Imogen.

Imogen este acum acasă, dar încă are nevoie de oxigen, iar Rachel a spus că medicii sunt mulţumiţi că nu are probleme cu vederea sau auzul.

Rachel a spus că motivul pentru care a intrat în travaliu prematur nu este clar, dar i s-a spus că are 40% şanse să se întâmple din nou.

Miracol: O fetiță a supravieţuit deşi avea mai puțin de 10 % şanse / Sursa foto: Facebook RACHEL STONEHOUSE

Miracol: O fetiță a supravieţuit deşi avea mai puțin de 10 % şanse / Sursa foto: Facebook RACHEL STONEHOUSE

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și ... vezi toate articolele

Citește și