Ce ai zice dacă motivele pentru care ești mereu obosit nu sunt stresul sau stilul de viață agitat? Medicii afirmă că apneea, cunoscută sub numele de sforăit, reprezintă motivul pentru care ne simțim obosiți indferent cât de mult dormim, notează Huffigton Post.
Un documentar difuzat recent aduce în discuție această afecțiune de care suferă foarte mulți oameni la nivel global. Medicii avertizează că persoanelor diagnosticate cu apnee li se oprește respirația în timpul somnului de mai multe ori, fapt ce ar predispune la stop cardiac. Aceste pauze perturbă somnul și acesta este motivul pentru care cei care au această boală se trezesc mereu obosiți, indiferent de numărul de ore pe care îl dorm.
Experții estimează că numai în SUA există 18 milioane de persoane care se confruntă cu apnee în timpul somnului. Potrivit statisticilor, această afecțiune este mai des întâlnită în rândul bărbaților, a persoanelor fumătoare sau a celor care sunt supraponderale, dar în egală măsură poate afecta pe oricine.
Deocamdată nu s-a descoperit un tratament împortiva apneei în somn. Pe piața farmaceutică există o serie de metode ce au rolul de a preveni aparuția apneeii în somn, dar niciuna nu te vindecă de această afecțiune.