Prima pagină » Sănătate » Nici pieptul, nici pulpele. Aceasta este cea mai SĂNĂTOASĂ parte din carnea de pui despre care mulți români nici n-au auzit

Nici pieptul, nici pulpele. Aceasta este cea mai SĂNĂTOASĂ parte din carnea de pui despre care mulți români nici n-au auzit

Nici pieptul, nici pulpele. Aceasta este cea mai SĂNĂTOASĂ parte din carnea de pui despre care mulți români nici n-au auzit
Sursa foto: Freepik.com

Carnea de pui este de departe favorita românilor din mai multe motive. Fie că este vorba de gust, ușurință în gătire sau prețul mai accesibil față de alte sortimente de carne, puiul este o prezență constantă pe mesele românilor. Majoritatea mizează pe pulpe sau piept de pui, dar puțini știu că o altă parte din pui este considerată a fi „cea mai sănătoasă”.

Când vine vorba de alegerea celei mai sănătoase bucăți de carne de pui, majoritatea oamenilor oscilează între pieptul slab și pulpele suculente.

Experții în nutriție susțin că o altă parte a puiului este chiar mai benefică din punct de vedere nutrițional: mușchiul de pui.

De ce mușchiul de pui este alegerea ideală

Mușchiul de pui, o bucată mai puțin cunoscută situată pe spatele pieptului, oferă un echilibru perfect între conținutul ridicat de proteine și o textură fragedă.

Comparativ cu pieptul clasic, mușchiul are avantajul de a rămâne suculent după gătire și de a conține mai puține grăsimi.

Practic, o porție de 100 de grame de mușchi de pui oferă în jur de 110 calorii, 25 de grame de proteine și doar 1 gram de grăsime.

Beneficiile consumului de mușchi de pui

Cei care aleg să consume regulat mușchi de pui se bucură de mai multe beneficii printre care:

– bogat în proteine – Ajută la dezvoltarea musculară și la recuperarea după efort.
– sărac în grăsimi – O alegere excelentă pentru dietele echilibrate și sănătoase.
– ușor de digerat – Textura sa fragedă îl face potrivit pentru toate vârstele.
– preparare rapidă – Datorită dimensiunii mici și a formei alungite, se gătește mai repede decât alte părți ale puiului.

Așadar, dacă doriți o alternativă sănătoasă, delicioasă și ușor de preparat, mușchiul de pui merită să fie inclus în meniul zilnic, potrivit larazon.es.

Numele meu este Denis Andrei, sunt un jurnalist cu o pregătire solidă și o pasiune neîncetată pentru informare. Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității din București și, de ... vezi toate articolele

Citește și