Prima pagină » Sănătate » Nu râmân însărcinată. Când ajung la medic?

Nu râmân însărcinată. Când ajung la medic?

Nu râmân însărcinată. Când ajung la medic?
Când este nevoie de intervenția medicului dacă o femeie nu rămâne însărcinată

Eșecul concepției îi face pe partenerii din acel cuplu să se lupte cu o serie de dificultăți pe partea emoțional-afectivă: izolare, sentimente de vinovăție și de inutilitate. Și, totuși, când ajungem la medic?

„Motivele infertilității sunt diverse și țin în primul rând de stilul de viață al viitorilor părinți, cât și de moștenirea lor genetică”, susține dr. Cezara Bucur, medic primar obstretică-ginecologie, pentru Ce se întâmplă, doctore?

Femeile trebuie să viziteze medicul dacă nu reușesc să rămână însărcinate în decurs de un an, indiferent de vârstă. Chiar dacă pacienta este tânără, trebuie examinat dacă rezerva ovariană a femeii este bună, deoarece pot exista cauze genetice care să determine menopauza precoce. Acest lucru poate fi realizat printr-o simplă analiză de sânge. De asemenea, în cazul bărbaților este indicat să ne asigurăm că volumul de material seminal este normal prin efectuarea spermogramei.

Dr. Cezara Bucur observă că mulți pacienți cu infertilitate consideră că singurul tratament pentru ei este fertilizarea în vitro, însă ea este recomandată doar în anumite cazuri. „Fertilizarea în vitro ajută în special pacientele care și-au pierdut trompele uterine în urma unor afecțiuni serioase. Este o procedură care trebuie să vină ca ultima soluție în tratarea infertilității și se efectuează după efectuarea a trei pași importanți: evaluarea pacientei, pregătirea pentru tratament și individualizarea tratamentului”, susține medicul.

Particularitățile care definesc fiecare pacientă și fiecare cuplu obligă, în cazul infertilității, la tratament personalizat. „Sunt multe coordonate de luat în calcul atunci când vorbim de rata de succes a unei proceduri de reproducere umană asistată, iar una dintre acestea este, fără îndoială, acea unică „rețetă” pe care medicul înțelege să o aplice unui cuplu, după ce l-a investigat cu atenție și a înțeles natura problemelor cu care se confruntă”, subliniază dr. Cezara Bucur.

Alimentația ne ține departe de maternitate

În societate modernă actuală, conceperea unui copil este mult amânată. Femeile își doresc să devină mame după vârsta de 35 de ani, atunci când posibilitatea de a aduce pe lume un copil devine din ce în ce mai mică. Ar fi bine ca ele să reînceapă să își dorească să fie mame tinere, pentru că numărul de ovocite scade odată cu vârsta. Cu cât suntem mai tinere, cu cât șansele de a concepe sunt mai mari”, susține medicul.

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI

Citește și