Prima pagină » Sănătate » Nu renunța la CARBOHIDRAȚII de calitate! Și hrana sănătoasă ÎNGRAȘĂ, dacă e prea multă. Cinci principii de bază pentru o ALIMENTAȚIE echilibrată

Nu renunța la CARBOHIDRAȚII de calitate! Și hrana sănătoasă ÎNGRAȘĂ, dacă e prea multă. Cinci principii de bază pentru o ALIMENTAȚIE echilibrată

Nu renunța la CARBOHIDRAȚII de calitate! Și hrana sănătoasă ÎNGRAȘĂ, dacă e prea multă. Cinci principii de bază pentru o ALIMENTAȚIE echilibrată
Nu face exces de mâncare sănătoasă! Păstrează curățenia în bucătărie, iar la vedere ține ce e mai sănătos! Legumele să fie prioritare! Nu elimina carbohidrații de calitate și nu face exces de suplimente! Iată cinci principii de bază pentru o alimentație sănătoasă, recomandate de nutriționist.

Nu face exces de mâncare sănătoasă

Studiile arată că oamenii au tendința de a mânca mai mult, dacă ei consideră că mâncarea e sănătoasă. Cei cu probleme de greutate consumă produse de calitate. Din jurnalele alimentare nutriționistul Julie Hapton a aflat că oamenii mănâncă multe fructe și legume, proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați de calitate. Care e concluzia? Mănâncă prea mult! Porțiile oricum sunt prea mari, e ușor să te supraalimentezi fără să realizezi. Și hrana sănătoasă îngrașă, dacă e prea multă. Dacă vă regăsiți în aceste probleme, atenție mare la cât mâncați.

Mintea te poate ajuta

Știai că iei cel puțin 200 de decizii alimentare zilnic? Dacă lași aceste alegeri la voia întâmplării, te privezi de puterea decizională și e posibil să mănânci mai mult. Un plan te va limita și îți va testa ambiția. Un nou studiu a apărut și se concentrează pe deciziile alimentare și cum să luăm în calcul cele mai sănătoase variante, ca voința să se păstreze pe durata întregii zile. Pentru a reuși asta, iată ce recomandă cercetătorii: dormiți corespunzător. Dacă nu aveți suficiente ore de somn, vă slăbește voința și sunteți mai predispuși la alegeri alimentare proaste. Păstrați curățenia în bucătărie, iar la vedere țineți ce e mai sănătos.

 

 

Legumele să fie prioritare

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), aproximativ 90% dintre americani nu consumă porția zilnică recomandată de fructe și legume, adică 2 măsuri de fructe si 3 măsuri de legume pe zi.
Un meniu bogat în vegetale va aduce un aport de fibre și vitamine și va ține foamea în frâu.
Indiferent ce plan alimentar urmezi, străduiește-te ca jumătate din fiecare porție pe care o consumi să fie ocupată de vegetale. Sunt acceptate și variantele la conservă.

 

 

Suplimentele nu rezolvă totul

Specialiștii spun că mai bine de jumătate din populația americană folosește suplimente alimentare, însă nu există suficiente dovezi că îmbunătățesc sănătatea, ci dimpotrivă! În unele cazuri, pot crește riscul de boală. Nutriționistul spune că, în toată cariera, s-a confruntat cu multe suplimente catalogate miraculoase, care sporesc energia, te scapă de grăsimea abdominală, îți mențin creierul în formă și poate chiar vindecă anumite boli cronice. Întrucât fabricanții nu au obligația de a dovedi eficacitatea înaintea vânzării suplimentelor, nu există o garanție a eficienței lor. Este mult mai indicat să te îndrepți spre legume și hrană sănătoasă, care îți oferă nutrienți adevărați.

 

 

Nu elimina carbohidrații de calitate

Ultima modă este să mănânci fără carbohidrați. Julie Upton spune că a învățat de-a lungul anilor că acest stil alimentar este greu de urmat, întrucât organismul își cere zilnic porția de carbohidrați.
Contează calitatea lor. Cei din prăjituri și sucuri nu sunt la fel cu cei din fasole și orez brun. Bucură-te de carbohidrații integrali din fructe, legume, cereale integrale pentru a trăi mai mult și a avea o greutate normală.

 

 

Citește și