Număr mare de CAZURI de copii şi adolescenţi electrocutaţi pe vagoanele de tren:”Ajung acasă cu o altă viaţă”

Publicat: 15 09. 2024, 11:58

Dr. Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Copii Grigore Alexandrescu din Capitală atrage atenția asupra numărului mare de cazuri în care copii și tineri ajung mutilați după ce fac selfie-uri pe trenuri.

Medicul a explicat că există un mecanism dublu, atât prin electrocuţie, cât şi prin flamă electrică, arsurile ajungând până în straturile profunde ale pielii.

„În cazul celor care se urcă pe tren se produce o arsură la un voltaj foarte mare, o electrocuţie la 34.000 de volţi, uneori se soldează direct cu deces la locul faptei, rar se întâmplă ca pacienţii să trăiască şi să ajungă la spital, în final sunt arsuri foarte grave care necesită tratament îndelungat, de cel puţin două luni de spitalizare, dacă nu apar complicaţii, bineînţeles şi ulterior viaţa este altfel, rămân cu semne pe viaţă, ulterior chiar încă un an, doi ani este o muncă susţinută din partea lui şi a familiei pentru recuperare.

Din păcate, în fiecare an ne confruntăm cu un număr de pacienţi, care poate să fie în jur de 10 pacienţi pe an care ajung la noi cu astfel de arsuri, este trist pentru că un astfel de eveniment poate fi evitat uşor, nu este nevoie să ne urcăm pe tren, nu avem nevoie să ne urcăm pe vagoanele de tren indiferent dacă sunt pe o linie moartă sau nu, deasupra este un voltaj foarte mare, nu trebuie să atingem liniile electrice, să ne aflăm în apropierea lor pentru că se va produce un arc electric care va produce această nenorocire. Este ceva foarte grav care se poate evita. Cazuri sunt şi sunt nenumărate. Am avut două, acum mai avem trei, la o lună, la două luni aproape vine câte un caz. Ar trebui conştientizat de către populaţie acest lucru”, a explicat medicul pentru News.ro

„Ajung acasă cu o altă viaţă”

Medicul mărturisește că deși în multe cazuri reușește să-i trateze, tinerii ajung acasă cu o altă viață.

„Majoritatea am reuşit să-i tratăm şi să ajungă acasă, dar ajung acasă cu o altă viaţă, sunt altfel, nu mai sunt cei care erau înainte, se schimbă totul, li se schimbă înfăţişarea, nu este faptul doar că trăieşte, ne bucurăm că trăiesc, reuşim să-i scăpăm şi să trăiască, la arsuri extrem de grave, de 60-80%, dar trebuie să se conştientizeze acest lucru, să nu se mai urce pe vagoanele de tren, este păcat de ei şi de familia lor.

Ceilalţi sunt la fel, tot la fel se întâmplă, se urcă pe vagoanele de tren, acelaşi lucru, arsuri grave, arsuri profunde, asta se produce, care necesită intervenţii chirurgicale repetate, nu sunt arsuri care să se vindece pe un simplu pansament”, a completat medicul.

CITEȘTE ȘI:

Puștiul din Prahova electrocutat pe un vagon, în stare EXTREM de gravă. Copilul a fost străpuns de un fulger de 34.000 de volţi

Adolescentă de 16 ani, spitalizată cu arsuri grave după ce s-a ELECTROCUTAT pe un vagon de tren. Greșeala fatală pe care o fac mulți tineri