Alimentele procesate sunt considerate inferioare și nocive pentru sănătate. În realitate, nu toate sunt rele. Unele furnizează nutrienți esențiali și pot fi parte a unei diete echilibrate dacă sunt consumate cu moderație.
Mâncare procesată este orice aliment care a fost modificat față de starea sa naturală, conform Departamentului pentru Agricultură al SUA (USDA). Alimentele procesate provin din cele două categorii anterioare, dar conțin adaosuri de sare, zahăr, ulei sau alte ingrediente din aceste grupuri.
Majoritatea alimentelor procesate sunt preparate de obicei din cel puțin două-trei ingrediente. Ele pot fi consumate fără alte pregătiri suplimentare.
Tehnicile de procesare includ tăierea, spălarea, măcinarea, încălzirea, gătirea, pasteurizarea, blanșarea, congelarea, uscarea, deshidratarea, amestecarea, ambalarea și orice alte proceduri care modifică starea naturală a unui aliment.
Alimentele neprocesate sau minim procesate includ fructele și legumele, legumele congelate, iaurtul simplu, laptele și carnea și fructele de mare naturale. Pastele, orezul și făina pot intra și ele în această categorie.
Ingredientele culinare procesate includ lucruri precum uleiuri, unt, zaharuri și sare.
Aceste alimente sunt realizate prin combinarea alimentelor din celelalte două categorii precum conservele de fasole sau brânza.
Vezi AICI lista completă.