Știai că există alimente pe care nutriționiștii nu le mănâncă niciodată? În schimb, tu consumi zilnic aceste produse, fără să bagi de seamă cât de mult rău îți cauzează.
Din dorința de a menține o siluetă optimă, de multe ori facem câteva greșeli majore, care ne pun în pericol sănătatea.
Cel mai simplu este să descoperim cele trei alimente pe care un nutriționist nu le mănâncă niciodată, indiferent de situație.
Orezul expandat este considerat de mulți o alternativă sănătoasă și hipocalorică, genul de aliment care înlocuiește cu succes pâinea și/sau gustările nesănătoase. Nimic mai fals!
Orezul expandat nu este deloc indicat! Deși are puține calorii, acest tip de orez conține un indice glicemic de 91 (glucoza în stare pură are indice glicemic 100, ca să vă faceți o idee!), ceea ce provoacă nu doar probleme cu silueta, ci și de sănătate!
Se știe că sosul pentru o salată (dressing, cum îi spun bucătarii) este un produs destul de sănătos; oțetul din acest sos ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, iar uleiul pe care îl conține poate fi bogat în acizi grași și antioxidanți, în funcție de tipul de ulei folosit.
Însă, din păcate, din dorința comercială de a transforma orice produs într-unul light, pe piață a apărut așa-zisul sos dietetic. Ceva oribil, zic specialiștii în nutriție, un aliment făcut din mult sirop de porumb bogat în fructoză, plus tot felul de agenți de emulsionare.
Cerealele îmbogățite cu minerale, fier sau vitamine sunt de evitat!
De fapt, pentru cine vrea să afle, cerealele îmbogățite trec printr-un proces amplu care le sporesc numărul de vitamine și minerale, dar în timpul procesării și rafinării ele au fost pur și simplu distruse.
Iată de ce specialiștii recomandă consumul unui produs neîmbogățit în niciun fel. În stare pură, conține la fel de multe, dacă nu mai multe vitamine și minerale ca atunci când este procesat.