Nutriționistul Mihaela Bilic spune adevărul despre MICII din comerț. Câți mititei ar trebui să mâncăm, de fapt? „Să încingem grătarele!”
Ne aflăm într-o perioadă în care românii sunt predispuși la excese alimentare și stau la cozi pentru a cumpăra tradiționalii mici din comerț, pentru a-i arunca pe grătare.
„Să aprindem grătarele!!”, a exclamat nutriționistul Mihaela Bilic, virtual, pe Facebook.
Astă seară pe Frecvența gustului dăm startul pentru vacanță! Din acest weekend până la Paște ne așteaptă pregătiri, cumpărături, grătare și multă mâncare. Vă invit să facem împreună planuri de meniu, vreau să știu unde și cum o să petreceți aceste sărbători. Cu vremea am rezolvat, haideți să vedem ce punem în farfurie, cum le combinăm și în ce ordine le mâncăm, ca să ne bucurăm de toate bunătățile. Ospățul începe la ora 18:15 la Europa FM și vă poftesc să profitați!
P. S Eu mi-am făcut deja MICI provizii
Ce înseamnă mici buni? Să nu aibă gust puternic de usturoi, să fie cu puțină grăsime și bicarbonat, să nu cadă greu la digestie, să nu dea arsuri și nici să nu-ți rămână pe gât un gust de mici persistent.
Cum vă dați seama că au prea multă grăsime? După cum se comportă la gătit: dacă scad prea tare ca volum, adică “se topesc”, nu e semn bun. Cât despre calorii, variază între 220-260cal/100g, iar micii de porc sunt mai dietetici
Porția corectă variază între 2 și 6 bucăți…fiecare după cât îl ține cureaua!”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Sursa foto: Facebook / Mihaela Bilic
Citește și: